Publicat 22/09/2021 13:58CET

Barcelona inaugura el nou Cibernàrium a Nou Barris per acostar la tecnologia al districte

El primer tinent d'alcalde de Barcelona i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, inaugura el nou Cibernàrium 9Barris al Parc Tecnològic de Barcelona Activa del districte de Nou Barris
AJUNTAMENT DE BARCELONA

L'Ajuntament presenta el nou equipament al teixit social del districte

BARCELONA, 22 set. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha inaugurat aquest dimecres el nou Cibernàrium a Nou Barris, que ampliarà l'oferta de la ciutat en formació tecnològica gratuïta i acostarà recursos i coneixements tecnològics al districte.

En un acte presidit pel primer tinent d'alcalde i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, el consistori ha presentat el nou equipament a entitats, eixos comercials i associacions de la zona.

Collboni ha remarcat que l'objectiu del nou centre és reduir la bretxa digital i donar més eines i recursos al districte, que té indicadors socioeconòmics inferiors al de la resta de la ciutat.

El regidor ha recordat que el Cibernàrium 9Barris ha funcionat "a mig gas" durant la pandèmia, però que l'Ajuntament el vol obrir totalment al districte per buscar la igualtat d'oportunitats vinculades al sector tecnològic.

"Cada vegada són més les empreses catalanes amb seu a Barcelona que anuncien inversions en sector de futur, com el tecnològic. Des d'aquest equipament donem la possibilitat de formar-se, reciclar-se, aprendre una nova professió i habilitats", ha explicat Collboni.

NOVA UBICACIÓ

La nova ubicació "estratègica" per a les formacions digitals del Cibernàrium 9Barris serà precisament el Parc Tecnològic de Barcelona Activa, on actualment operen 40 companyies de base tecnològica amb 270 professions del món de l'enginyeria i les TIC.

En aquest centre també s'ofereix un servei de prototipatge empresarial, un Ateneu de Fabricació digital i es promouen les vocacions cientificotecnològiques al districte de Nou Barris.

A més a més, el Parc Tecnològic també acollirà el campus de programació 42Barcelona a càrrec de Fundació Telefónica i amb la col·laboració de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

El Cibernàrium22@ i la xarxa de biblioteques de la ciutat, a través de les Antenes Cibernàrium, també oferiran aquest servei, amb formacions virtuals i presencials, que aquest 2021 ja han acollit més de 13.000 persones en més de 3.500 activitats.

ECONOMIA DIGITAL

El regidor de Nou Barris i de l'àrea de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha assegurat que la transformació econòmica de la ciutat vindrà de la mà de la transformació tecnològica i de l'economia digital.

Ha assegurat que el nou Cibernàrium 9Barris és una peça clau i determinant per a això: "Hem de ser capaços de donar oportunitats a la gent que té ganes però a la qual li falten eines formatives".

La directora de Formació i Innovació de Barcelona Activa, Sara Díaz, ha explicat que l'objectiu d'aquest projecte que arrenca al districte de Nou Barris és convertir el Cibernàrium en un equipament de proximitat i inclusió.

Ha afegit que les activitats virtuals i presencials que acollirà aquest espai tenen l'objectiu de reduir la bretxa digital per qüestió d'edat, gènere, formació i renda, a banda de respondre als reptes presents i futurs lligats a la tecnologia.

A l'acte d'inauguració del Cibernàrium 9Barris també hi han assistit el director general de Barcelona Activa, Félix Ortega; el director d'Emprenedoria, Empresa i Innovació, Lorenzo di Pietro, i representants d'una vintena d'entitats del districte de Nou Barris.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés