Publicat 8/1/2019 10:59:43CET

Barcelona formarà 125 responsables de centres esportius i d'oci per prevenir abusos a menors

Europa Press

BARCELONA, 8 Gen. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona formarà durant el primer trimestre d'aquest any 125 responsables d'equipaments de centres esportius i d'oci per prevenir els abusos sexuals i el maltractament a menors, a més d'introduir millores arquitectòniques en aquests espais per millorar la privadesa.

En declaracions a la premsa aquest dimarts abans de la celebració de la Taula Interinstitucional per a la prevenció de l'Abús Sexual Infantil, la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat que es revisaran els centres esportius municipals, els casals infantils, les ludoteques i els centres oberts.

Així mateix, es revisaran i incrementaran les mesures de protecció de les biblioteques del Consorci de Biblioteques de Barcelona, els centres cívics, els casals de barri i els equipaments juvenils --punts d'informació juvenil, casals de joves i espais joves--.

Durant el 2018, el consistori ja va formar prop de 50 professionals d'equipaments perquè coneguessin els protocols per prevenir en casos d'abús i maltractament, així com per donar l'atenció necessària si es produeix algun cas, que sumats als 125 que es formaran aquest 2019 arribaran als 175 professionals.

Ortiz ha afirmat que cada equipament haurà de comptar amb un delegat de protecció, tal com indica el nou Protocol Marc d'Actuacions contra el Maltractament a Nens i Adolescents de Catalunya, i ha afegit que també s'impartirà un pla de formació dirigit a tècnics municipals que s'iniciarà aquest 2019.

EQUIPAMENTS MÉS SEGURS

El comissionat d'Educació de Barcelona, Miquel Àngel Essomba, ha dit que l'objectiu és assolir que aquests equipaments siguin més segurs i que els seus professionals siguin capaços de reaccionar davant qualsevol tipus de maltractament i abús cap a nens o adolescents.

També es valorarà fer modificacions en equipaments, des de petits canvis arquitectònics i d'espais, fins a la instal·lació de càmeres en passadissos i, si és necessari, habilitar espais de recollida i comiat, i comptar amb personal específic d'atenció a menors en els vestuaris.

Essomba ha dit que es redactaran protocols concrets perquè els responsables dels equipaments sàpiguen els passos que han de seguir en cas de situacions abusives en aquestes instal·lacions, i, a més, es crearan codis ètics de conducta per a les persones que treballen amb nens.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.