Publicat 20/3/2019 14:17:44 +01:00CET

Barcelona forma 2.000 treballadors en antirracisme i en matria de drets humans

Barcelona forma a 2.000 treballadors en contra del racisme i en matria de derec
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 mar� (EUROPA PRESS) -

Un total de 1872 treballadors de l'Ajuntament de Barcelona, tcnics de diferents rees municipals, han rebut formació entre el mes de gener del 2017 i el febrer del 2019 en matria de drets humans i interculturalitat i contra el racisme, ha anunciat el consistori d'Ada Colau aquest dimecres en la comissió de Presidncia i Drets de la Ciutadania.

L'objectiu de les formacions, ha explicat el consistori, se situa en el marc de les accions del programa 'Barcelona Ciutat de Drets', aprovat el juny del 2016, que marcava els objectius com el de sensibilitzar els treballadors municipals en aquestes matries per promocionar un model de ciutat "divers i intercultural".

A més, s'ha volgut capacitar els treballadors perqu puguin detectar situacions de discriminació, de tracte no igualitari o d'odi, i perqu coneguin els mecanismes de garanties de drets i com activar-los.

En les formacions s'ha treballat la detecció d'actituds derivades del racisme i les seves derivacions com la islamofbia i l'antigitanisme, o bé l'aporofbia i la xenofbia.

Els treballadors que han participat en les formacions són agents de la Gurdia Urbana, personal de les oficines d'atenció ciutadana, treballadors dels serveis socials, personal tcnic dels districtes, treballadors de cementiris, d'equipaments culturals, personal de TMB i professors del Consorci d'Educació de Barcelona.

el més llegit

 1. 1

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 2. 2

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 3. 3

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 4. 4

  El Canal 33 innova el seu contingut cultural amb la incorporació de dues sèries documentals

 5. 5

  Detingut en Sant Adrià (Barcelona) un home cercat a Anglaterra per assassinat