Barcelona entregarà els 12 primers pisos de l'Aprop del Gòtic després de Nadal

Publicat 16/12/2019 16:02:32CET
FOTO: Interior d'un dels pisos de l'Aprop del barri Gòtic de Barcelona
EUROPA PRESS

La construcció a partir de contenidors marítims s'ha instal·lat en quatre mesos

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona entregarà després de Nadal els 12 primers pisos del primer edifici del programa d'Allotjaments de Proximitat Provisionals (Aprop) al barri Gòtic a famílies vulnerables i que estan en espera d'un habitatge definitiu.

En una roda de premsa aquest dilluns, l'alcaldessa, Ada Colau, ha dit que després de les festes de Nadal ja s'instal·laran tres famílies amb nens i gent gran, i ha destacat que els Aprop són una eina "innovadora i eficaç" per construir habitatges provisionals de manera ràpida.

El consistori ha acabat la instal·lació de l'Aprop del Gòtic en menys de quatre mesos, perquè està construït a partir de contenidors marítims reciclats: "Una obra d'habitatge públic tradicional pot allargar-se entre sis i set anys, i aquest edifici ha estat fabricat i instal·lat en menys d'un any".

En aquest sentit, l'edifici Aprop situat en el número 8-0 del carrer Nou de Sant Francesc, és una estructura formada per 16 mòduls que "ja venien preparats per dins" i que s'han anat col·locant i encaixant per formar 12 habitatges: quatre de dues habitacions (60 metres quadrats) i altres vuit d'una habitació (30 metres).

La construcció d'aquest edifici ha suposat una inversió de 940.000 euros, i el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha dit que en la planta baixa es preveu situar un servei del Centre d'Atenció Primària (CAP) Gòtic, tot i que encara no s'ha decidit quin serà.

MÉS SOSTENIBLE

Colau ha dit que aquestes construccions redueixen un 58% els residus generats en construcció, perquè prioritza el reciclatge i l'economia circular, a més de produir energia pròpia i tenir certificació energètica AA, per la qual cosa el consum és de quatre a sis vegades menys que una construcció convencional similar.

També ha explicat que el segon projecte dels Aprop es licitarà a principis del 2020, en una instal·lació que està prevista en el número 33-41 del carrer Bolívia, al Poblenou, i que comptarà amb 42 habitatges (35 de dos dormitoris i set d'un), bugaderia, planta baixa per a un equipament i hort urbà.

"Els Aprop ens permeten aprofitar solars que no estan prevists per a habitatge, però que es poden aprofitar de manera provisional per a aquesta mena d'allotjaments", ha dit Colau, i la regidora d'Habitatge, Lucía Martín, ha dit que les famílies podran quedar-se en aquests edificis fins a un màxim de cinc anys.

La presidenta de la Fundació Hàbitat3, Carme Trilla, ha defensat que els Aprop són una mostra que la industrialització de l'habitatge pot tenir com a resultat un producte d'una qualitat equivalent o superior al procediment tradicional, en un sistema que es pot pensar també per a l'emancipació de joves i gent gran, segons ella.

el més llegit

 1. 1

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 2. 2

  Cau al mar un tram del Pont del Petroli de Badalona (Barcelona) per l'onatge

 3. 3

  Els Bombers busquen un desaparegut durant el temporal a Palamós (Girona)

 4. 4

  Aragonès es desplaçarà aquest dimecres a Palafolls, Blanes i Malgrat de Mar

 5. 5

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista