Publicat 14/09/2021 12:38CET

Barcelona destinarà 6 milions a comprar naus industrials de la zona del Besòs

Archivo - Arxiu - Instal·lacions de l'antiga fàbrica de Mercedes-Benz a Sant Andreu
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 14 set. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona destinarà sis milions d'euros a comprar naus industrials en l'àmbit del Besòs, amb l'objectiu d'atreure i desenvolupar projectes "tractors" vinculats a l'economia circular i sostenible.

En una roda de premsa aquest dimarts, el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat que aquesta iniciativa vol millorar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses de l'entorn de Barcelona.

"Per primera vegada presentem un concurs per trobar i comprar espais industrials i localitzar operadors de la indústria 4.0 i circular per donar oportunitats al barri del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu", ha detallat el regidor.

Les naus hauran de complir amb requisits de superfície i activitat: hauran d'estar buides i tenir una superfície mínima de 1.500 metres quadrats i màxima de 5.000, i es donarà més puntuació a les que superin els 2.000 metres quadrats.

En relació amb la ubicació, es considera una zona preferent la de l'entorn de l'antiga fàbrica Mercedes i, en concret, l'àmbit prioritari serà el que està delimitat pels carrers Ciutat d'Assumpció, Sant Adrià, Costa Brava, Sèquia Cau i Lima.

Collboni ha detallat que la compra de les naus es preveu entre final del 2021 i principi del 2022, i en una segona fase es buscaran operadors privats que rehabilitin aquests espais i engeguin projectes de la indústria 4.0 i l'economia circular.

51 NAUS BUIDES

Actualment, als polígons del Besòs hi ha unes 750 empreses en les quals treballen unes 10.000 persones, i l'Ajuntament estima que hi ha unes 51 naus buides, la qual cosa es correspon amb un 7% de l'espai total disponible.

La compra de naus industrials a la zona del Besòs és una proposta del grup municipal d'ERC i inclosa en l'acord de pressupostos del 2021, i s'emmarca dins l'estratègia de futur per als polígons del Besòs.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés