Actualitzat 10/03/2020 17:46 CET

Barcelona destinarà 4 milions aquest mandat a impulsar el Pla Ciència 2020-2023

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presenta el Pla Barcelona Ciència 2020-2023 al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.
EUROPA PRESS

Preveu projectar internacionalment institucions universitàries i científiques

BARCELONA, 10 mar? (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d'alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, han presentat aquest dimarts el Pla Barcelona Ciència 2020-2023, que destinarà quatre milions d'euros aquest mandat per potenciar el teixit científic, d'investigació i de coneixement de la ciutat.

"Aquesta inversió permetrà incrementar en un milió d'euros cada any la inversió i la despesa de l'Ajuntament, xifrada en 11 milions d'euros anuals", ha detallat Subirats Saló de Cent de l'Ajuntament, i ha afegit que la mesura dona continuïtat al Pla Barcelona Ciència que es va impulsar en el mandat anterior.

El pla, que té quatre eixos, vol visibilitzar la projecció internacional de les institucions universitàries i científiques de la ciutat; finançar solucions innovadores que reverteixin en la ciutadania; apropar la ciència als veïns i fomentar vocacions, i incentivar el vincle entre art, ciència i tecnologia.

El primer objectiu de la mesura és "reforçar" la connexió de Barcelona amb la resta de centres científics europeus, per la qual cosa manté el Premi Hipàtia al reconeixement de trajectòries rellevants i d'excel·lència a nivell internacional amb visió de gènere, i promourà l'arribada de referents científics polítics i socials.

MÉS SUBVENCIONS

Durant aquest període també s'augmentaran les subvencions en investigació i es promourà l'arribada de científics a Barcelona amb una línia específica per "garantir un habitatge assequible a investigadors internacionals i visitants", a més d'impulsar projectes com la Ciutadella del Coneixement i Barcelona Mar de Ciència.

Altres accions per apropar la ciència a la ciutadania seran la Biennal de Ciència, que se celebrarà el 2021 i 2023; la Festa de la Ciència en col·laboració amb els districtes i equipaments de la ciutat, i esdeveniments sobre la capitalitat per l'alimentació saludable, l'emergència climàtica i debats ètics sobre les ciències.

El vincle entre ciència, art, innovació i societat es "potenciaran" a través del programa Collide International, de les residències artístiques al CERN, amb qui l'Ajuntament ja disposa d'un conveni de col·laboració, i a les fàbriques de creació de Barcelona.

El Pla Barcelona Ciència 2020-2030 ha comptat amb l'assessorament del Consell Assessor Científic i Consell Assessor Municipal d'Universitats, i el catedràtic de la UAB i president del Consell Assesor Científic, Joan Lluís Ferrer, ha celebrat la creació d'aquest programa.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés