Publicat 2/11/2019 11:18:57 +01:00CET

Barcelona destinarà 6,59 milions a renovar la Meridiana entre Mallorca i Navas de Tolosa

La tinent d'alcalde Janet Sanz.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA - Archivo

El tram, de 501 metres, es farà en coherència amb el tram ja renovat entre València i Mallorca

BARCELONA, 2 nov. (EUROPA PRESS) -

La Comissió de Govern de Barcelona ha aprovat definitivament el projecte de reformes de l'avinguda Meridiana entre els carrers de Mallorca i fins a la meitat de l'àmbit de Navas de Tolosa i Josep Estivill, al qual preveu destinar 6,59 milions d'euros.

La tinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, ha detallat que les obres es faran "al llarg de 2020" i s'actuarà sobre un tram de 501 metres que, sumats als 800 ja reurbanitzats, suposaran un total d'1,3 quilòmetres d'avinguda "pacificada".

El consistori ha detallat que el nou tram tindrà el mateix disseny que el ja renovat entre els carrers de València i de Mallorca, per la qual cosa passarà a tenir una secció amb un carril de circulació menys d'entrada a Barcelona.

"També iniciarem el projecte executiu del tram de la Meridiana que quedarà per reformar entre Navas de Tolosa i Fabra i Puig, que preveiem licitar el 2020 i que començarà quan acabin les obres que ara anunciem. Volem arribar a Fabra i Puig el 2023", ha dit Sanz.

El projecte contempla que l'avinguda tingui una mitjana central de 6,9 metres d'amplitud on se situarà el carril bici segregat de doble sentit, de 4,3 metres; un parterre de 2,6 metres, i també es renovarà l'enllumenat i s'inclourà nou mobiliari urbà.

En relació als desplaçaments a peu, en les interseccions dels carrers Nació, Trinxant (costat mar), Múrcia, Tomàs i Padró i Palència es projecta una vorera en forma de plataforma única amb prioritat per al vianant.

També hi haurà girs més còmodes per als vehicles amb els carrers que arriben a l'avinguda, i es crearan nous passos de zebra per millorar la connexió transversal de la Meridiana, per la qual cosa es modificarà la posició d'alguns dels actuals.