Publicat 06/04/2021 13:53CET

Barcelona destinarà 3,2 milions a projectes que activin l'economia dels barris

El comissionat d'Economia Social, Álvaro Porro; el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i la comissionada de Promoció de l'Ocupació, Raquel Gil, en una roda de premsa.
EUROPA PRESS - DAVID ZORRAKINO

Les sol·licituds per rebre les subvencions es podran presentar fins al 5 de maig

BARCELONA, 6 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha presentat aquest dimarts la cinquena convocatòria del programa 'Impulsem el que fas', que destinarà 3,2 milions a finançar projectes de proximitat per activar l'economia dels barris.

En una roda de premsa, el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha subratllat que el programa ha arribat al pic pressupostari, que es traduirà en la creació de fins a 150 projectes més finançats i de fins a 400 ocupacions a la ciutat.

Les sol·licituds es podran presentar a partir d'aquest dimarts fins al 5 de maig del 2021, en una convocatòria que s'adreça tant a autònoms com a empreses i entitats, incloses les botigues i els serveis de proximitat.

Les subvencions que cobreixen el 80% del pressupost d'un projecte poden arribar fins als 50.000 euros, 10.000 euros més que en l'última convocatòria, quan l'import màxim de la subvenció es fixava en els 40.000 euros.

Collboni ha detallat que la convocatòria del 2021 suma dues modalitats de projectes més fins arribar a un total de set: la d'indústries creatives i la de centres de distribució de mercaderies d'última milla, per un valor de 250.000 euros cadascun.

Així mateix, es manté la modalitat de dinamització de locals buits en planta baixa, amb una dotació de 600.000 euros, i la d'innovació socioeconòmica i Economia Social i Solidària en sectors estratègics i en clau territorial, amb un pressupost de 400.000 euros, un 60% més.

OCUPACIÓ DE QUALITAT

La modalitat de foment de l'ocupació de qualitat destaca per arribar fins al milió d'euros a causa de "la importància de generar ocupacions a la ciutat" a través d'iniciatives destinades a col·lectius vulnerables, a més de la promoció de sous dignes i bones condicions laborals.

La comissionada de Promoció de l'Ocupació i Polítiques contra la Precarietat, Raquel Gil, ha explicat que es vol reforçar l'ocupació de qualitat a la ciutat per evitar la precarietat, a més d'impulsar projectes de formació i inserció.

També repeteix la modalitat de turisme responsable, amb 200.000 euros, mentre que la categoria de models agroalimentaris es transforma en la modalitat Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, amb un pressupost de 500.000 euros.

BALANÇ 2017-2020

El comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària, Álvaro Porro, ha explicat que durant el període 2017-2020 s'han finançat 392 projectes amb una inversió de 9,4 milions d'euros en entitats i projectes que han sorgit als barris de la ciutat, i s'estima que cada projecte ha rebut una mitjana de 24.000 euros.

L'Ajuntament calcula que gairebé 15.000 persones i 3.000 empreses i entitats han estat destinatàries de l'activitat de les iniciatives finançades, i prop de 1.000 persones han estat contractades per dur a terme aquests projectes.

El 2020 es van seleccionar 127 projectes, molts dels quals posaven l'accent en projectes per "lluitar contra la incidència del coronavirus en la petita economia de la ciutat", en subvencions que són complementàries amb d'altres que el consistori activa.

Finalment, Collboni ha recordat que l'àrea econòmica de Barcelona ha triplicat els fons de reactivació, dels 30 als 87 milions, perquè "treballadors, autònoms, cooperatives i qualsevol activitat econòmica de la ciutat pugui potenciar la proximitat, la digitalització i la sostenibilitat".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés