Publicat 16/03/2021 12:28CET

Barcelona destinarà 1,2 milions a combatre la precarietat laboral de les dones

La tinent d'alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laura Pérez, presenta la mesura per combatre la precarietat laboral de les dones.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

El consistori presenta una mesura amb 68 actuacions per als propers tres anys

BARCELONA, 16 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dimarts en la Comissió de Drets Socials una mesura de govern per promoure polítiques amb perspectiva de gènere que puguin incidir en la lluita contra la precarietat laboral de les dones, a la qual destinaran 1,2 milions d'euros.

El document contempla 68 actuacions, agrupades en 10 grans objectius estratègics, que s'aplicaran els propers tres anys amb l'objectiu de combatre la precarietat que pateixen les ocupacions més feminitzades de la ciutat, especialment en temps de crisi social i econòmica, com la que ha provocat la covid-19.

Aquesta mesura s'emmarca en l'Estratègia contra la Feminització de la Pobresa i la Precarietat i vol reforçar i consolidar les línies de treball que ja s'han consolidat a l'Ajuntament, i respondre a les necessitats que reclamen el moviment feminista i les entitats de dones de la ciutat.

La feminització de l'ocupació és una representació superior de dones en una determinada feina que no es correspon en el conjunt de la població, que en el cas de Barcelona seria del 52%, i les ocupacions més feminitzades són la feina de la llar i les cures, la neteja, i el sector de l'estètica i el benestar.

Algunes de les 68 accions que contempla la mesura són enfortir els punts de defensa laboral, reforçar la coordinació amb consolats per informar dels drets laborals, millores per a les treballadores de la neteja, de la llar i les cures, i tallers d'empoderament contra l'assetjament en l'ocupació.

A Barcelona, les dones perceben un 7% menys de salari que els homes, una xifra que s'incrementa amb aspectes relacionats amb els contractes laborals i les jornades irregulars, en què les dones representen el 71% del total de contractes a jornada parcial.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés