Publicat 30/5/2020 11:31:50 +02:00CET

Barcelona destina la taxa turística a projectes per reactivar l'economia

Façana de l'Ajuntament de Barcelona amb un dibuix d'un arcoiris
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 30 maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat un paquet d'inversió de 2.972.797,58 euros de la recaptació de la taxa turística de la ciutat per promoure projectes de suport al teixit empresarial, impulsar la sostenibilitat i incentivar el consum local amb l'objectiu de reactivar l'economia després del coronavirus.

Preveu finançar projectes per aprofundir en els circuits i protocols per ser una ciutat segura per als visitants i altres iniciatives per millorar la investigació i la innovació turística, a més d'altres dirigits a millorar la responsabilitat social i ambiental del turisme, ha informat el consistori aquest dissabte en un comunicat.

Cerca estimular el consum als mercats municipals, en els teixits comercials durant la campanya de Nadal, en la captació d'inversió i congressos, així com potenciar esdeveniments relacionats amb les indústries culturals i creatives.

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha destacat que la prioritat és "posar la taxa turística al servei de la reactivació econòmica, i especialment donar suport a un sector com el turisme, que en aquests moments és un dels més afectats per la crisi del coronavirus".

"Els projectes tenen com a primera prioritat articular-nos i projectar-nos com a ciutat i destinació turística segura en l'era post-coronavirus", a més d'estimular el consum com a mesura de suport al teixit empresarial, ha explicat.