Barcelona destina 4,2 milions de la taxa turística a l'impacte del sector a la ciutat

Publicat 3/11/2019 10:39:52CET
Imatge de turistes a Barcelona.
CEDIDA - Archivo

BARCELONA, 3 nov. (EUROPA PRESS) -

La Comissió de Govern de Barcelona ha aprovat destinar 4.228.198,02 milions d'euros provinents de l'Impost sobre les estades en establiments turístics (Ieet) a un paquet de set projectes de reforç del transport públic, fomentar la cultura i la millora de l'espai públic.

En un comunicat, l'Ajuntament ha concretat que s'invertiran 1,8 milions al Pla de Millora d'Estiu de l'oferta de busos; 2,67 milions per al servei d'agents cívics en punts de gran afluència turística, i 12.000 euros en intèrprets i traductors per a les oficines de denúncies de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella.

També va destinar 181.089 euros al projecte 'El Paral·lel: una destinació de cultura i els arts'; la primera fase de l'arranjament de la drecera de Vallvidrera (34.154,86 euros); la senyalització del Centre de Natura Ca Soler de Collserola (6.161,37 euros) i una intervenció artística anomenada 'Pintem murs de la Casa Bech' (6.161,37 euros).

El ple municipal de setembre va acordar reclamar la Generalitat per modificar la llei de l'Impost sobre estades en establiments turístics per habilitar a l'Ajuntament a recaptar un recàrrec per a les estades de la ciutat i el desembarcament de creuers en els seus ports, que se sumaria al allò que recapta la Generalitat.

Arran de la proposta, la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives ha iniciat un diàleg paral·lel amb el sector per establir les possibilitats d'aquest recàrrec, una vegada el Parlament doni llum verda a la creació d'aquest recàrrec, que també preveu destinar el recaptat a millorar el control dels habitatges turístics de la ciutat.