Publicat 26/5/2020 14:13:23 +02:00CET

Barcelona destina 1,5 milions extraordinaris a un pla de xoc en salut mental

Diverses persones gaudeixen en una terrassa d'un bar durant el primer dia de la Fase 1. A Barcelona, Catalunya (Espanya), a 25 de maig de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 26 maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 1,5 milions extraordinaris a un pla de xoc en salut mental per fer front a l'efecte de la Covid-19, un 234% més del que inverteix habitualment, i que tindrà quatre línies d'actuació: nens i adolescents, cuidadors amb extrema sobrecàrrega, gent gran i persones que ja tenien un problema de salut mental.

Ho ha anunciat aquest dimarts en una roda de premsa telemàtica la regidora de Salut, Gemma Tarafa, al costat del president del Fòrum de Salut Mental, Enric Arqués; el director d'Atenció Comunitària i Programes Especials del Parc Salut Mar, Luis Miguel Martín, i la membre de l'adreça de Salut del consistori, Pilar Solanes.

Tarafa ha assegurat que la ciutat es troba davant una crisi de salut mental "devastadora i sense precedents", i ha detallat que el pla de xoc contempla iniciatives com la creació d'un centre virtual d'aprenentatge per dotar d'eines a la ciutadania, mesures comunitàries i un telèfon d'atenció als nens.