Barcelona desplega 46 informadors de carrer sobre la Zona de Baixes Emissions

Publicat 28/11/2019 16:51:22CET
Informadors sobre la ZBE a la plaça Catalunya de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha desplegat aquesta setmana 46 informadors de carrer en els deu districtes de la ciutat per explicar la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i resoldre els dubtes dels ciutadans, ha explicat aquest dijous el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, en declaracions a la premsa.

Aquesta primera fase d'informació de la ZBE a través d'informadors de carrer es perllongarà fins el 5 de desembre, i es podran trobar en zones amb alta rotació de vehicles, com a zones properes a aparcaments, zones comercials, gasolineres i altres espais pròxims a les rondes de la ciutat.

Des d'aquest divendres fins el 10 de desembre els informadors estaran a les fires de Nadal de Santa Llúcia i de Sagrada Família, i del 4 al 10 de desembre es desplegaran a la Fira de Nadal de Nou Barris, mentre que del 8 al 23 de gener tornaran al carrer.

"Les peticions més importants és com saber si el seu cotxe té o no etiqueta i com aconseguir-la", ha expressat Badia, que ha recordat que l'ús diari i freqüent no pot ser contaminant, i ha demanat un esforç compartit per reduir els nivells de contaminació.

En aquest sentit, ha dit que el repte no està dins de la ciutat, on hi ha una xarxa de transport públic "molt sòlida", sinó en els viatges interurbans, en què falta una millora en el sistema de trens de Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i d'autobusos interurbans, segons ell.

Preguntat sobre la possibilitat que la Direcció General de Trànsit pugui donar etiqueta ambiental als vehicles i motos que instal·lin filtres de partícules per homologar-se, Badia ha dit que els "sembla interessant", tot i que ha dit que és la DGT qui ha de regular-ho i certificar-ho.

8.000 HORES

Els objectius principals d'aquesta acció informativa, a la qual es destinaran un total de 8.000 hores, és informar de l'engegada de la ZBE i del canvi d'hàbits que suposarà traslladar la importància d'aquesta mesura sobre la salut de les persones, sobretot per a nens i ancians.

Així mateix, s'explicaran les alternatives de transport dins de la ZBE (transport públic i a peu), exempcions per determinats col·lectius i informació general sobre el registre metropolità de vehicles, en una acció que se suma a les sessions informatives als districtes, que també han començat aquesta setmana.

La primera sessió informativa es va celebrar aquest dilluns al districte de Gràcia i van assistir 85 veïns, i les següents seran aquest dijous a l'Eixample; aquest divendres a Horta-Guinardó; el 3 de desembre a Sarrià-Sant Gervasi; el dia 10 a Sant Andreu; el 12 a Sants-Montjuïc; el 16 a Ciutat Vella; el 17 a Nou Barris i Sant Martí, i el 19 a Les Corts i una segona sessió a l'Eixample.