Barcelona crea el programa 'Escola Respira' per millorar la qualitat de l'aire a les escoles

Barcelona crea el programa 'Escola Respira' per millorar la qualitat de l'aire
EUROPA PRESS
Publicat 27/2/2019 15:56:24CET

BARCELONA, 27 Febr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona engegarà el programa 'Escola Respira' per millorar la qualitat de l'aire a les escoles i la sensibilizació escolar sobre la contaminació, al qual destinarà 5,7 milions d'euros en quatre anys, i que s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Agència de Salut Pública de Barcelona i el Consorci d'Educació de Barcelona.

En una roda de premsa aquest dimecres, la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Ecologia, Janet Sanz, ha detallat que, entre les accions del programa, es faran auditories de qualitat de l'aire, es potenciaran els espais verds a les escoles, es reduirà el trànsit als entorns escolars, es crearan espais protegits als accessos dels centres, i es faran propostes educatives sobre la contaminació.

Sanz ha dit que les accions per reduir el trànsit a les zones escolars es concentraran al districte de Sarrià-Sant Gervasi, on es fomentarà l'ús de les línies de bus H2, V13, V15, V9 i V5; es tallarà el trànsit en horari d'entrada i sortida a les escoles Costa i Llobera i Poeta Foix, a més de compartir autocars o impulsar l'ús de la bici o el patinet.

"Un nen se sensibilitzarà més per la qualitat de l'aire dedicant un dia sencer a la construcció d'un mur verd a la seva escola, que amb 80 xerrades sobre medi ambient", ha expressat el comissionat d'Educació de Barcelona, Miquel Àngel Essomba, que ha reivindicat l'educació al servei de la transformació social i de la formació en valors.

Essomba ha explicat que les escoles que vulguin participar en alguns d'aquests programa podran apuntar-se entre els mesos d'abril i maig al Consorci d'Educació de Barcelona, en un programa que també preveu donar suport al projecte 'Camí escolar, camí amic' ja vigent perquè integri "la variable de la contaminació", i ha insistit que predicar amb l'exemple és millor que qualsevol campanya municipal.

La gerent del Consorci d'Educació de Barcelona, Mercè Massa, ha assegurat que el programa aposta per metodologies de treball que siguin transformades i no es converteixin en simples accions puntuals: "Hi haurà un benefici tangible, de millora a les escoles i en l'entorn. La nostra aposta és defensar tots els centres que s'hi vulguin adherir".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.