Barcelona es converteix en la desena xarxa pública de recàrrega elèctrica més gran a nivell mundial

Publicat 8/8/2019 15:31:26CET
L'alcalde accidental de Barcelona, Jaume Collboni, en roda de premsa a la seu el B:SM.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona i B:SM invertiran 2,6 milions d'euros en els propers quatre anys --després dels 3,8 milions ja invertits-- i es convertirà en la desena xarxa pública de recàrrega elèctrica més gran del món, la primera si només es tenen en compte els punts habilitats per a motocicletes (285).

L'alcalde accidental de Barcelona, Jaume Collboni, ha declarat aquest dijous en roda de premsa que aquest projecte forma part del Nou Pla de Mobilitat 2019-2024, que vol "reduir un 45% dels gasos de l'efecte hivernacle" per al 2030 i disminuir els nivells de soroll de la capital catalana.

Collboni ha afirmat que és una aposta de l'Ajuntament per la mobilitat sostenible, que vol instaurar una flota elèctrica més gran de vehicles i assolir una "reducció de la mobilitat individual".

B:SM COM A OPERADOR DE LA XARXA

B:SM serà l'operador encarregat de dur a terme aquesta reconversió energètica i invertirà 700.000 euros --pels 1,9 milions d'euros que aportarà directament l'Ajuntament--, perquè la companyia és el lloc des d'on es coordinen tots els serveis de mobilitat de la ciutat.

Collboni ha recalcat que l'operador "ha de ser del sector públic", per oferir un servei als ciutadans a un preu sense benefici, que cobreixi els costos davant de futurs operadors privats que s'instal·laran a la ciutat.

En total, es crearan 100 nous punts de recàrrega elèctrica en aparcaments subterranis i es triplicaran els punts a la via pública --en passar de 20 a 60, tots ells de càrrega ràpida--, que seran repartits per tots els barris de la ciutat per garantir una "igualtat d'accés" a la xarxa.

ENDOLLA BARCELONA

Actualment, la xarxa Endolla Barcelona disposa de més de 5.000 usuaris i la informació del servei estarà disponible a la pàgina web, que ofereix un mapa interactiu de la ubicació de tots els punts de càrrega i la disponibilitat en temps real, així com el nombre i tipus d'endoll habilitat.

A més, l'Ajuntament ha creat l'app de mobilitat 'Smou', que disposa dels serveis inclosos al web i de la informació del 'Bicing' --encara que més endavant s'espera que inclogui serveis de 'carsharing' i 'moto sharing' d'operadors privats, segons Collboni--.