Publicat 28/5/2020 13:25:59 +02:00CET

Barcelona i el Consell de Gremis pacten facilitar la càrrega i descàrrega per evitar "col·lapses"

   BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de Barcelona i el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme han signat aquest dijous un conveni per facilitar la càrrega i descàrrega a la ciutat, amb l'objectiu de reimpulsar l'activitat econòmica en aquest sector i evitar "col·lapses".

   Ho ha anunciat en una roda de premsa telemàtica la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, i el president del Consell de Gremis, Joan Guillén, en la qual ha dit que els professionals associats podran beneficiar-se d'aquest pacte.

   La mesura preveu que es pugui excedir els 30 minuts habituals a les places de càrrega i descàrrega i arribar fins a les dues hores en franges entre les 8 i les 10 hores i entre les 14 i les 20 hores, ha detallat Alarcón.

   Aquests vehicles podran obtenir fins a sis permisos especials al mes, que permetran una durada màxima de fins a sis hores a la franja compresa entre les 14 i les 20 hores, i la regidora ha recordat que la ciutat disposa de 9.575 places de càrrega i descàrrega.

   Ha afegit que el pacte vol augmentar la rotació d'aquestes places; adaptar millora el temps horari a les necessitats reals dels professionals; optimitzar l'ús de l'espai públic, i incentivar la mobilitat sostenible i la reducció del soroll.

   Segons el consistori, aquest pacte posa punt i final a les mesures provisionals en relació a la distribució urbana de mercaderies durant l'estat d'alarma, i s'inicia l'aplicació de mesures de més llarg recorregut, i el conveni té vigència d'un any, prorrogable.

   Alarcón ha assenyalat que la signatura del conveni coincideix amb un "important increment" del transport privat a la ciutat, que està recuperant el nivell de desplaçaments anterior a l'estat d'alarma: Barcelona ja registra 1.042.000 desplaçaments diaris en vehicle privat, encara que encara representa un -37,5% respecte la xifra habitual.