Publicat 27/1/2019 17:22:50 +01:00CET

Barcelona comptar amb una app de mobilitat a partir del 31 de gener

La nova app de mobilitat de Barcelona 'Smou'
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona estrenar el 31 de gener l'app 'Smou' sobre la mobilitat de la ciutat, que uneix els diferents serveis de mobilitat i neix amb la voluntat de millorar l'experincia dels usuaris, amb un ús "més intutiu, cmode i gil" i facilitant el seu accés, ha informat el consistori en un comunicat aquest diumenge.

Els usuaris disposaran d'informació entorn de la mobilitat de manera centralitzada i d'un accés directe als principals serveis municipals de mobilitat, com l'Area, els aparcaments o la xarxa pública de recarrega elctrica, a més d'informació de serveis de mobilitat complementaris.

Un dels principals serveis que ofereix 'Smou' és el de poder pagar l'estacionament regulat en superfície a través del mbil mitjanant la 'apparkB', que fins ara disposava d'una aplicació específica, per que evoluciona i s'integra a la nova app.

Així, a partir del dijous qui vulgui obtenir un tiquet d'estacionament de l'rea verda o blava a través del mbil podr fer-ho a través de 'Smou'.

A més, els usuaris podran seguir obtenint aquest tiquet de la mateixa manera que ho feien fins ara, pagant només pel temps exacte d'estacionament, i sense la necessitat de desplaar-se al parquímetre ni de deixar el tiquet físic al cotxe.

Per facilitar la inscripció dels usuaris cap a 'Smou', l'aplicació 'apparkB' continuar en funcionament durant dues setmanes més i a partir del 15 de febrer deixar de ser operativa.

MAPA INFORMATIU

La pantalla principal de 'Smou' mostra un mapa on es visualitza tota la informació, i l'app aporta un valor afegit de cara a l'usuari, ja que és totalment personalizable, doncs l'usuari podr triar els serveis i la informació que vulgui visualitzar a cada moment, a través d'uns filtres.

La informació es mostra en un sistema de capes superposades al mapa, que fa que es tingui una visió "clara i comprensible" dels serveis que té a prop.

'Smou' ajudar a triar quina és la millor manera de moure's per la ciutat segons les preferncies personals, mostrant també la ubicació d'aparcaments i punts de recarrega elctrica públics, així com l'oferta i localització de vehicles de mobilitat compartida a la ciutat.

El mapa mostrar la ubicació dels 44 aparcaments municipals, així com la informació completa de cadascun d'ells, com per exemple l'horari, les tarifes o els serveis dels quals disposa.

S'integra també el Sistema d'Informació a l'Usuari (SIU), que proporciona la predicció sobre la disponibilitat de les places d'estacionament de l'Area en una destinació i hora concreta.

La mobilitat compartida també estar present, amb la presncia dels vehicles compartits de Drivy i el protagonisme de la bicicleta compartida.

Tota la informació referent al Bicing estar inclosa dins de 'Smou', mostrant la ubicació de les noves i velles estacions i posant mfasis en la transició cap al nou Bicing, a més de mostrar tota la xarxa de carrils bici de la ciutat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés