Publicat 18/07/2021 14:39CET

Barcelona comença actuacions de millora a la Superilla del barri d'Hostafrancs

Situació prevista al carrer del Rector Triadó.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

La vol convertir en un espai "per al passeig i l'oci"

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona comença aquest dilluns obres a la Superilla del barri d'Hostafrancs amb l'objectiu de reurbanitzar i convertir en plataforma única els carrers del Rector Triadó i de la Torre d'en Damians, en el tram entre Consell de Cent i la Creu Coberta.

Els canvis es duen a terme en el marc del programa 'Superilla Barcelona', que pretén millorar l'accessibilitat i donar prioritat al vianant per "reforçar el seu caràcter d'eixos cívics", ha explicat el consistori barceloní en un comunicat aquest diumenge.

Ara com ara, el carrer del Rector Triadó té un carril de circulació i una fila d'aparcament, amb voreres estretes; i el carrer de la Torre d'en Damians està tallat al trànsit amb pilones des de Consell de Cent i amb senyalització vertical des de Creu Coberta.

L'actuació suposarà guanyar més espai per als vianants a totes dues vies, amb la implantació d'una plataforma única a cada carrer, "convertint-los en espais per al passeig, per a l'oci i la trobada"; i s'aprofitarà la intervenció per enterrar les línies de baixa tensió, millorar la xarxa de clavegueram i col·locar nou mobiliari urbà.

L'actuació a Rector Triadó es farà en una superfície de 1.095 metres quadrats i suposarà "guanyar un carrer pacificat, millorant les condicions ambientals i d'habitabilitat"; s'eliminarà la filera d'aparcament i es retiraran els arbres en mal estat.

A Torre d'en Damians l'actuació es farà en un espai de 678 metres quadrats; s'eliminarà l'aparcament de motos i s'implantarà una senyalització "específica" als voltants de l'escola Joan Pelegrí per indicar als conductors que estan circulant per una espai d'entrada i sortida de persones que van a l'escola.

AFECTACIÓ DE LES OBRES

Es preveu que la durada de les obres sigui de 4 mesos, seran simultànies a tots dos carrers i es prioritzarà l'actuació als voltants de l'escola Joan Pelegrí, i el cost està pressupostat en 648.520 euros.

Mentre durin les obres es podrà accedir a Rector Triadó des de Creu Coberta i des de Consell de Cent, Torre d'en Damians quedarà tancat al trànsit i hi haurà afectacions puntuals a Consell de Cent i Creu Coberta.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés