Publicat 22/10/2020 17:21CET

Barcelona cerca sinergies per desplegar polítiques comunes de promoció econòmica

Montserrat Ballarín, Jaume Collboni i Eva Menor signen l'acord de col·laboració entre l'Ajuntament, la Diputació i l'AMB
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Ajuntament, Diputació i AMB signen un acord per compartir una estratègia per fer front a la Covid-19

BARCELONA, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han signat aquest dijous un acord de col·laboració per desplegar polítiques comunes de promoció econòmica, amb visió territorial, i un pla d'acció conjunt per pal·liar els efectes de la crisi generada per la Covid-19.

El primer tinent d'alcalde i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni; la vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Montserrat Ballarín; i la diputada de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació, Eva Menor, han participat en la signatura i acte de presentació d'aquest acord.

Des de l'inici de la pandèmia, les tres administracions han desenvolupat els seus propis plans per fer front a la crisi provocada per la Covid-19 i ara s'han disposat a compartir una estratègia amb actuacions per a cadascuna de les prioritats actuals.

Així, l'acord --que és fins el 2024 amb opció d'allargar-se-- cerca sinergies per llançar noves actuacions en matèria d'ocupació, innovació, emprenedoria, internacionalització i sectors estratègics amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat de tota la ciutadania i incrementar els recursos i els serveis empresarials.

OCUPACIÓ I INNOVACIÓ

El conveni vol posar el focus en l'impuls en sectors tradicionals, com el comerç o el turisme, però també en les indústries creatives; l'economia verda, blava i circular; el sector bio i salut; i sectors transversals, com l'economia social i solidària o l'economia digital.

En matèria d'ocupació, té com a objectiu protegir el treball i millorar les condicions laborals, a través d'un salari mínim de referència, de la reducció de la precarietat, de la promoció de polítiques de gènere i de la implementació de clàusules socials en contractació pública, entre unes altres.

Quant a les empreses, un dels propòsits és implementar una xarxa d'Oficines d'Atenció a les Empreses a escala metropolitana i provincial per a assessorar a les companyies locals, recollint l'experiència de l'Oficina d'Atenció de les Empreses (OAE) de Barcelona Activa.

En comerç, treballaran per consensuar un posicionament unitari respecte a les Àrees de Promoció Econòmica Urbanes (Apeu); en turisme, definiran un pla anual de promoció de realitat turística metropolitana; i volen atreure inversions per promocionar la ciutat i la Marca Barcelona.

També es vol enfortir la indústria 4.0, potenciar els equipaments tecnològics, dinamitzar una xarxa de centres d'innovació digital i impulsar la capacitació digital del teixit econòmic i ciutadà.

COLLBONI, BALLARÍN I MENOR

Collboni ha remarcat que "és necessari posar tota la força al servei de la recuperació econòmica de la Barcelona metropolitana" i, en aquest sentit, ha dit que es potenciaran projectes com el desenvolupament de polígons com el Besòs, la Zona Franca o el 22@ i zones d'activitat econòmica.

Menor ha recordat que des de la Diputació han dissenyat un pla per a la reactivació econòmica i l'ocupació que destinarà 30 milions d'euros entre aquest 2020 i 2021 als ajuntaments de la província de Barcelona, i ha subratllat que aposten per treballar amb els consistoris perquè accelerin la seva digitalització i acompanyar a les pimes a cercar noves formes de produir.

Per la seva banda, Ballarín ha qualificat l'acord d'històric i "únic entre les tres administracions i el primer d'aquestes característiques en la història de la democràcia", i ha destacat el pla de l'AMB 'ApropAMB' de suport a la cohesió social, l'economia de proximitat i la coproducció de serveis.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés