Actualizado 06/10/2018 12:44

Barcelona vol aglutinar les ments "més brillants" en programació i inspirar a futures generacions

La tercera edició del certamen de programació 'Hola Barcelona'
AJUNTAMENT DE BARCELONA

El certamen 'Hola Barcelona' ha reunit els 100 millors programadors universitaris del món

   BARCELONA, 6 Oct. (EUROPA PRESS) -

La tercera edició del certamen de programació 'Hola Barcelona', que va finalitzar aquest dimecres, ha posat de manifest la voluntat de la capital catalana d'aglutinar les "ments més brillants" en matèria tecnològica de la programació, així com inspirar a futures generacions, ha explicat en declaracions a Europa Press el responsable d'Innovació de Barcelona Activa, Raül Sánchez.

   Sánchez ha celebrat que el 'bootcamp' hagi reunit durant nou dies als 100 millors programadors universitaris de 18 països, en una trobada que els ha permès entrenar per a la final internacional que se celebrarà a Porto el 2019: "Ells són el futur de la programació i els més brillants que qualsevol empresa pugui tenir", ha assegurat.

   Durant el certamen, els estudiants han participat en tallers i 'workshops' digitals especialitzats en programari, en un esdeveniment organitzat per la Universitat Harbour Space i que ha tingut lloc a l'espai Mitjana-TIC de Barcelona Activa, i també ha comptat amb la participació dels experts en programació com Andrey Stankevich, Gleb Evstropov i Mike Mirzayanov.

   Sánchez ha explicat que els diferents equips s'han enfrontat en cada jornada en concursos de cinc hores, en què han fet front a 10 problemes, que han hagut de resoldre "en el mínim temps possible, amb els mínims errors i amb els mínims intents", i ha detallat que va haver-hi concursos amb problemes generals i uns altres amb problemes més específics sobre geometria o algorismes avançats.

   El certamen ha comptat amb dues divisions: l'A, que recull als millors equips a nivell mundial, on dos equips de la universitat moscovita MIPT han quedat en primer i segon lloc, seguits de la ITMO University de Sant Petersburg, que ha quedat a la tercera plaça, mentre que en la divisió B, que recull els millors a nivell regional, la victòria ha estat per l'École Polytechnique de París, seguida de la Lund University i de la universitat catalana UPC.

   "La UPC ha aconseguit un vuitè lloc en la divisió A, mentre que en la divisió B ha aconseguit la tercera i l'onzena plaça", ha subratllat Sánchez, que ha afirmat que el paper dels equips catalans és indicatiu perquè cada vegada hi ha més talent i més joves interessats en aquest camp, en les seves paraules.

   També ha constatat que la UPC té els equips més forts de tota Espanya en aquesta competició: "La classificació de la UPC és un èxit, tenint en compte que en aquesta trobada hi ha els campions mundials", i ha subratllat que en un dels equips de la universitat catalana hi ha un alumne que encara cursa batxillerat.

   Sánchez ha convingut que 'Hola Barcelona' consolida la ciutat com a punt de trobada de les principals trobades tecnològiques, com el són també la fira d'Internet of Things (IoT), Smart City Expo i el Mobile World Congress, entre uns altres, a més de configurar un sistema empresarial destacat en el sector de la pimes i startups.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés