Publicado 11/10/2019 11:21

Barcelona atén 145 casos de discriminació entre el gener i l'agost del 2019

Marc Serra i Ada Guillén.
EUROPA PRESS

El 40% són discriminacions per racisme i xenofbia, i el 24% per LGTBI-fbia

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Oficina per la No-Discriminació (Ond) de Barcelona va atendre entre el gener i l'agost del 2019 un total de 145 persones que van patir una situació de discriminació a la ciutat, ha explicat aquest dijous el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, en una roda de premsa.

Els principals motius van ser el racisme i la xenofbia, en un 40% dels casos, mentre que la LGTBI-fbia va ser el motiu que va exposar el 24% de les persones ateses, tot i que també s'han registrat discriminacions per discapacitat (8%), salut (6%), gnere (4%), aporfobia (4%), edat (3%) i religió (2%), entre d'altres.

Serra ha subratllat que l'eix de discriminació per racisme i xenofbia continua sent el que té més volum de casos atesos a l'OND, i suposen el 57% del total de les atencions, i les queixes més habituals són per tracte vexatori per raó d'origen.

També s'han detectat situacions de discriminació en l'mbit de les comunitats de vens i en la restricció o denegació d'accés a serveis d'entitats bancries: "No hem de fixar-nos només en els casos que ja s'han ats, hi ha un problema d'infradenúncia. Hi ha molts casos que no arriben mai a l'oficina".

Amb relació a les discriminacions per motius d'LGTBI-fbia, l'OND destaca que tenen lloc en diferents espais com ara escoles, comunitats de vens, administracions públiques, mbit laboral i transport públic, i, en aquest últim, s'han ats 11 persones aquest 2019, majoritriament per agressions al Metro.

"Volem enviar un missatge a l'extrema dreta. Especialment a l'extrema dreta institucional, que envia un missatge d'impunitat als agressors. A Barcelona no hi haur impunitat cap a aquest tipus d'agressions. Anirem fins al final. Som una ciutat oberta i orgullosa de la seva diversitat", ha dit Serra.

Sobre els casos que ja s'han ats, els drets que s'han vulnerat principalment han estat els d'integritat moral en un 28% dels casos, la integritat física (10%), drets laborals (9%), d'informació (8%), de llibertat i seguretat (7%), de prestació de serveis (6%), d'admissió (6%) i d'habitatge (4%), entre d'altres.

ACTUACIONS DE L'OND

Les actuacions de l'OND han estat majoritriament l'assessorament jurídic i l'orientació, suport socioeducatiu i empoderament, per també ha ofert a les persones víctimes de discriminació atenció psicosocial, mediació i coordinació per derivacions.

L'OND va dur a terme el 2018 un total de 224 atencions, principalment per racisme i xenofbia (38%), LGTBI-fbia (16%) i discapacitat (12%), i el 57% de les situacions van tenir lloc en espais privats, mentre que el 43% van ser en espais públics, ha detallat el consistori.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés