Publicat 12/6/2020 18:56:59 +02:00CET

Barcelona assessorarà a empreses vinculades al turisme sobre salut i higiene

Una turista realitza una fotografia amb el seu telèfon mòbil a la Casa Batlló de Barcelona
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

   Crearà una aplicació mòbil per planificar la visita a la ciutat i evitar aglomeracions i cues

   BARCELONA, 12 juny (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de Barcelona ha presentat el projecte 'Barcelona Safe City' per assessorar a activitats, establiments i serveis vinculats al turisme sobre les mesures d'higiene i salut que han de seguir arran de la crisi del Covid-19.

   Ho ha dit aquest divendres en una roda de premsa telemàtica el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, que ha detallat que a finals de mes s'engegarà una pàgina web específica (barcelona.cat/safecity) i una aplicació per a visitants.

   Marcé ha explicat que l'objectiu de la campanya és "garantir les mesures d'higiene i salut, i oferir confiança i seguretat" per a residents i visitants, i que tots els negocis estiguin preparats i coneguin les normatives, mesures i protocols que els afecten.

   Ha afirmat que el projecte ha sorgit del treball realitzat en el marc del centre de coordinació per a la resposta econòmica (Cecore), que compta amb l'Agència de Salut Pública, Seguretat i Prevenció, Ecologia, Comerç, Cultura, Esports i B:SM, així com la participació de Fira de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona, i la col·laboració d'ISGlobal.

   'BCN Safe City' contempla diferents àmbits d'actuació des d'una òptica "circular" del sector turístic, la qual cosa inclou allotjaments, activitats culturals, comerç, restauració, transports, activitats esportives, parcs d'atraccions, oci nocturn i seguretat, entre uns altres.

ENFORTIR LA REPUTACIÓ

   El regidor ha insistit que aquest servei "és clau per enfortir la imatge reputacional de la ciutat i oferir confiança i seguretat als visitants", i ha afegit que l'aplicació mòbil també facilitarà consultar les recomanacions sanitàries, a més de donar informació sobre com planificar les visites a la ciutat, evitant aglomeracions i cues.

   Aquesta eina, dissenyada amb la tecnologia 'progresive web app', s'està treballant actualment per l'Eurecat en col·laboració amb la Fundació Mobile World Capital i Barcelona Tech City.

   Marcé ha avançat que B:SM és la "primer empresa municipal de tot l'Estat a certificar la implementació dels seus protocols d'actuació per fer front al coronavirus", i també ha iniciat el procés de certificació Global Safe Site de Bureau Veritas.

   A més, preveu que el Park Güell, el Zoo de Barcelona i el parc d'atraccions Tibidabo rebin el segell Safe Tourism Certified, creat per l'ICTE i auditat per Bureau Veritas, que distingeix espais turístics que han implantat sistemes de prevenció específics pel Covid-19.

Contador