Publicado 28/04/2021 13:21

Barcelona assaja a la plaa de les Glries un paviment solar que genera energia elctrica

Barcelona assaja a la plaa de les Glries un paviment solar que genera energia elctrica.
EUROPA PRESS

La proposta del grup Sorigué s'installa com una prova pilot durant sis mesos

BARCELONA, 28 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona i el grup Sorigué han presentat aquest dimecres un paviment solar que genera energia elctrica, en una prova pilot de 50 metres quadrats de paviment generador fotovoltaic que tindr una potncia de nou quilowatts.

L'han presentada en una roda de premsa la tinent d'alcalde d'Agenda 2030, Laia Bonet; el regidor d'Emergncia Climtica i Transició Ecolgica, Eloi Badia, i el director d'Innovació de Sorigué, Joan Pons.

El paviment s'ha collocat en una parcella de l'entorn de la plaa de les Glries, en el número 254 de l'avinguda Diagonal, en un espai que es destinar a plaa pública, i la infraestructura alimentar un punt de Bicing prxim.

La installació incorpora el cablejat elctric i un vidre altament resistent i antilliscant sobre els mduls generadors, i es preveu monitoritzar l'energia que genera en temps real, i que pot generar uns 7.560 quilowatts a l'any, cosa que equival al consum de tres llars.

Un cop passin els sis mesos de prova, la comissió de seguiment avaluara el funcionament de la installació i el potencial de replicar la solució en altres espais de la ciutat per afavorir la generació d'energia renovable aprofitant les infraestructures existents.

SOLUCIÓ INNOVADORA

Es tracta de la proposta guanyadora del repte 'Paviments generadors: com podem incorporar la generació renovable local als paviments de la ciutat?', promoguda per l'Ajuntament i el suport de la Fundació BIT Habitat.

Bonet ha recordat que la ciutat vol ser neutra en carboni l'any 2050 i reduir, per a l'any 2030, un 50 per cent les emissions de gasos d'efecte hivernacle respecte als valors del 1992, per la qual cosa s'aposta per un sistema d'autogeneració i consum.

"Necessitem noves formes de crear energia i perdre dependncia de les fonts tradicionals no renovables", ha dit Bonet, mentre que Badia ha assegurat que volen convertir la ciutat en un centre d'innovació i ser motor de transformació en la generació d'energia neta.

Pons ha detallat que el projecte va rebre una subvenció de 30.000 euros del consistori per implementar la prova pilot, i ha avanat que, tot i que encara és difícil dir el preu que podria tenir el metre quadrat, els preus seran "competitius".

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés