Publicat 25/07/2021 16:37CET

Barcelona aprova 288 milions en subvencions per a iniciatives d'interès públic o social

Archivo - Arxivo - Façana de l'Ajuntament de Barcelona (ARXIU)
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Pretén promoure la transparència "reduint les subvencions directes a favor de l'increment de les que tenen concurrència"

BARCELONA, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat el Pla Estratègic de Subvencions 2021-2023, que repartirà 288 milions d'euros en total (uns 96 a l'any) per a iniciatives d'interès públic o social.

En un comunicat aquest diumenge, l'Ajuntament ha assenyalat que aquest pla té "la missió d'impulsar, promoure i potenciar la participació de la societat civil estructurada de la ciutat de Barcelona en els diferents àmbits de gestió municipal", i donar suport a projectes del teixit associatiu sota el principi d'igualtat d'oportunitats.

El pla estratègic té set objectius concretats en 60 línies de subvencions: el primer objectiu, centrat a garantir els drets bàsics de les persones, afavorint l'autonomia i inclusió de persones depenents o en exclusió social, compta amb 92,6 milions d'euros de pressupost repartits en 21 línies de subvenció.

També hi ha 7,5 milions repartits en 6 línies amb l'objectiu d'"afavorir una Barcelona compromesa amb el medi ambient", i 32 milions en 9 línies de subvenció per donar suport al desenvolupament econòmic i social a través de la promoció comercial, empresarial, turística i d'economia social

S'han aprovat 6 línies de subvenció amb uns 35 milions d'euros en total per a projectes que promoguin el desenvolupament de drets i deures de la ciutadania, i 11 línies amb 107 milions a aquells dedicats a la creativitat, activitats culturals, educatives i esportives a la ciutat.

El pla també preveu 14,2 milions en 7 línies de subvenció per impulsar la participació ciutadana i del teixit associatiu, i el consistori vol promoure la transparència en atorgar les subvencions, "reduint les subvencions directes a favor de l'increment de les subvencions amb concurrència".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés