Publicat 21/10/2020 14:15

Barcelona aposta per la collaboració públic-privada per impulsar la competitivitat i l'ocupació

El teniente de alcalde, Jaume Collboni, se ha reunido este miércoles de forma presencial y virtual con una treintena de organismos, entre los que había agentes económicos, sociales, entidades del tercer sector y del tejido económico e universitario.
AJUNTAMENT DE BARCELONA

BARCELONA 21 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona aposta per la collaboració públic-privada per impulsar la competitivitat de la ciutat i per palliar els efectes en l'economia i en l'ocupació derivats de la crisi pel coronavirus, ha informat el consistori en un comunicat.

El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, s'ha reunit aquest dimecres de forma presencial i virtual amb una trentena d'organismes, entre els quals hi havia agents econmics, socials, entitats del tercer sector i del teixit econmic i universitari de Barcelona.

El Govern municipal ha explicat que aquesta reunió respon la voluntat de "multiplicar les idees i els esforos" per donar impuls a la Mesura de Govern de talent que es presentar en la Comissió d'Economia i Hisenda.

Collboni ha remarcat que la partida pressupostria de promoció econmica per potenciar el talent a la ciutat s'ha incrementat fins als 5,3 milions d'euros anuals per les necessitats actuals del mercat laboral, i que en principi era de 3,5 milions per aquest 2020.

"La suma d'esforos conjunta és el camí per multiplicar els efectes de les polítiques municipals i avanar en la construcció d'un ecosistema diversificat", i ha posat l'accent en l'economia de coneixement i en la importncia del capital hum.

En aquest sentit, ha advocat per "eradicar la bretxa digital i permetre el desenvolupament de la capacitació tecnolgica inclusiva, reduint els desequilibris, amb l'objectiu de fer créixer el capital hum de la ciutat".

ACTUACIONS

Aquesta Mesura de Govern inclou actuacions com Vida Professional, per acompanyar a les persones en les seves vocacions; l'impuls de les ocupacions cientificotcniques, i el creixement de la IT Academy, que formar 3.000 programadors web en els propers cinc anys.

També contempla oportunitats de 'networking' del programa Lidera, i mesures en collaboració amb l'mbit privat, com a B&Partners --creat per Barcelona Global-- i el conveni signat entre Mobile World Capital i Barcelona Activa per reforar el talent digital i la competitivitat.

EMERGNCIA TECNOLGICA

La sessió ha comptat amb la intervenció de la directora de Digital Future Society, Cristina Colom, que ha introdut el concepte d'emergncia tecnolgica des d'un punt de vista humanístic, i ha associat el concepte de talent als de tecnologia, treball i persones.

A més, han participat rectors de les diferents universitats UB, UAB, UPF, UPC, i institucions com 22 @ Network, Associació 50a50, Barcelona Global, Barcelona Graduate School of Economics, BCU i Cambra de comer de Barcelona.

També han estat CC.OO., Cercle de Dones de Negocis, CTecno, Fundació BCN FP, ESADE, Foment del Treball, Fundació MWC, Fundació Telefnica, IESE Business School, PIMEC, IESE Business School, SciTech DiploHub, SECOT, UGT, Barcelona Tech City, Universitat Harbour Space i VAE.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona