Publicat 7/2/2020 17:39:27CET

Barcelona adjudica 7.000 llicències per a motos i 4.000 per a bicis d'ús compartit

Moto elèctrica, mobilitat (arxiu).
TORROT - Archivo

BARCELONA, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha adjudicat inicialment 6.958 llicències per a motos i ciclomotors elèctrics a 21 empreses i 3.975 per a bicicletes d'ús compartit a un total de 10 empreses.

En el cas del 'motosharing', s'han adjudicat a cada empresa 331 llicències, mentre que, per a 'bicisharing', a cada companyia se li han atorgat 419 llicències, excepte a una empresa que només n'ha sol·licitat 200, ha informat el consistori aquest divendres en un comunicat.

A partir d'aquest moment, cada adjudicatari disposa de 10 dies hàbils per presentar la documentació, i tan bon punt l'Ajuntament aprovi l'adjudicació definitiva, tindran un mes per desplegar les flotes a l'espai públic.

Cada llicència té una vigència inicial de tres anys, que es podrà prorrogar durant un any més a criteri de l'Ajuntament amb prèvia petició del titular.

L'incompliment dels requisits o el no desplegament de les flotes comportarà la retirada de les llicències d'aquelles empreses que hagin incomplert, i les sancions seran de 450,76 euros.

L'atorgament de la llicència va condicionada al pagament de la taxa municipal de 71,51 euros anuals per vehicle, els quals hauran de tenir un número d'identificació únic i visible i estar matriculats o registrats d'acord amb la normativa vigent.

Els principals requisits de la regulació són preservar i protegir l'espai públic, promoure una mobilitat més sostenible, i reduir les emissions locals, la contaminació atmosfèrica, i el nombre d'accidents.

Un altre dels punts destacats és establir unes condicions de desplegament que evitin la concentració de l'activitat a les zones cèntriques de la ciutat.

Contador