Publicat 13/4/2019 11:37:58 +02:00CET

Barcelona Activa treballa per acabar amb els horaris extensos, rígids i presencials en empreses

La directora de Barcelona Activa, Sara Berbel
BARCELONA ACTIVA - Archivo

BARCELONA, 13 abr. (EUROPA PRESS) -

La directora de Barcelona Activa, Sara Berbel, ha defensat la necessitat d'impulsar canvis en les empreses i en la seva manera de treballar per millorar la conciliació: "Mentre la resta de pasos europeus estan compactant jornades i flexibilitzant horaris, nosaltres continuem amb horaris extensos, rígids i molt presencials".

Berbel ha lamentat que en moltes ocupacions "es premia la gent que est més hores en l'empresa en lloc de les persones que fan bé la seva feina, encara que siguin els primers a acabar", i ha apostat per potenciar el treball per objectius i sense tenir en compte les hores que els treballadors passen en els seus llocs.

La sociloga i doctora en Cincies Polítiques, Maria Ángeles Duran, coincideix amb Berbel: "El temps és un recurs escs, i la riquesa pot mesurar-se en temps i en diners", i ha apuntat per suprimir temps morts i millorar la flexibilitat, així com avanar cap a la finestreta única en els trmits burocrtics.

"Molt del temps que la tecnologia ens ha perms guanyar es perd en la mobilitat i en la burocrcia", ha alertat Duran, que ha advertit que les empreses han d'aconseguir beneficis, per també acordar amb els seus treballadors la gestió del temps per a la cura de nens i ancians.

El comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, Álvaro Porro, ha celebrat que les mobilitzacions amb motiu del Dia Internacional de la Dona del 8M es reflecteixin en les estructures del temps en moltes empreses: "Hi ha una transversalitat ideolgica que no es troba en altres temtiques".

En aquest sentit, ha afirmat que l'Ajuntament de Barcelona tracta de ser exemplar amb la introducció de mesures com el teletreball i mesures de flexibilització d'entrada i sortida, i ha apostat per acompanyar les empreses que vulguin integrar aquestes mesures, "posar-les en valor i fer que siguin més visibles, a més d'acompanyar-les.

Berbel ha assegurat que només el 30% de les empreses a Barcelona han incls alguna mesura de conciliació, i ha dit que la majoria d'aquestes millores és "molt bsica", per la qual cosa Barcelona Activa ha desenvolupat programes de mentoría per acompanyar les empreses en aquest objectiu i aconseguir més implicació.