Publicat 9/8/2020 13:25:59 +02:00CET

Barcelona Activa reforça la formació tecnològica per "combatre la bretxa digital"

Perfil de les persones usuàries de Barcelona Activa, segons les dades de demanda de formació tecnològica.
BARCELONA ACTIVA

   Assalariats d'entre 41 i 54, nou perfil amb necessitats de formació tecnològica bàsica

   BARCELONA, 9 ago. (EUROPA PRESS) -

   Barcelona Activa ha reforçat la seva oferta de formació tecnològica als seus programes d'ocupació i en els cursos gratuïts sobre Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) impartits en el Cibernàrium per "combatre la bretxa digital" després del confinament.

   En un comunicat aquest diumenge, el president de Barcelona Activa i primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha apostat per promoure la capacitació tecnològica per reduir les desigualtats des de l'entitat i el Cibernàrium, que "ofereixen els coneixements digitals bàsics per poder desenvolupar-se sense problemes en un entorn cada vegada més digital".

   "Hem iniciat una nova etapa que estarà marcada per les connexions remotes, el teletreball i la dualitat presencial-virtual i, per tant, tothom ha de poder accedir i saber fer un bon ús de la tecnologia", ha explicat.

PERFILS

   Els assalariats --sobretot, dones-- d'entre 41 i 54 anys i amb carrera universitària són "un nou perfil amb necessitats de formació tecnològica bàsica que ha aflorat arran de la crisi sanitària", segons les dades de Barcelona Activa.

   En l'actual context, aquestes persones han d'adaptar-se a un entorn cada vegada més exigent amb habilitats tecnològiques a desenvolupar tant en l'entorn professional com en el quotidià, destaca el consistori.

   Per això, a través de Barcelona Activa, l'Ajuntament va impulsar la virtualització de la formació durant la pandèmia mitjançant les aules virtuals, i s'ha incorporat l'alfabetització digital a tots els programes d'ocupació; es prioritzarà la formació presencial quan les circumstàncies ho permetin per als col·lectius que no tinguin accés a la xarxa.

COL·LECTIUS VULNERABLES

   Segons les dades de l'Ajuntament, la demanda de programes de formació bàsica sobre TIC ha pujat un 50%, fins a 1.500 persones i, en el context de la desescalada, Barcelona Activa ha dissenyat noves estratègies per arribar als col·lectius més vulnerables des del punt de vista de la bretxa digital.

   Durant els mesos d'aïllament --destaca el consistori-- s'ha accentuat la vulnerabilitat de les persones sense connexió tecnològica i s'ha posat en relleu la importància de la formació tecnològica, la qual cosa ha portat a la ciutadania a interessar-se més per adquirir aquestes habilitats.

   Davant aquesta situació, Barcelona Activa impulsarà mesures amb "caràcter urgent": millorar el servei i ampliar el nombre d'usuaris, realitzar noves càpsules de formació tecnològica bàsica, tornar a la formació tecnològica presencial, oferir el servei de les aules del Cibernàrium i respondre la demanda del nou perfil amb necessitats, entre d'altres.