Publicat 24/11/2020 14:53CET

Barcelona Activa i MicroBank col·laboren per reactivar l'autoocupació i l'empreneduria

Barcelona Activa i MicroBank col·laboren per reactivar l'autoocupación i l'emprendeduria
BARCELONA ACTIVA

   BARCELONA, 24 nov. (EUROPA PRESS) -

   El director general de Barcelona Activa, Fèlix Ortega; la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, i el president de MicroBank, Juan Carlos Gallego, han signat un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits.

   En un comunicat aquest dimarts, el consistori ha detallat que la signatura d'aquest acord estableix una línia de finançament d'un milió d'euros per potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora, així com afavorir la igualtat d'oportunitats entre homes i dones i per a persones amb discapacitat.

   Sobre la base d'aquest conveni, es finançarà la creació i ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social, en un context de crisi social i econòmica per la pandèmia del coronavirus.

   Aquesta línia compta amb el suport del Fons Europeu d'Inversions i es podran beneficiar autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros, i els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 25.000 euros sempre que tinguin un pla d'empresa i un informe favorable de Barcelona Activa.

   El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank es basa fonamentalment en la "confiança en la persones o l'equip que sol·licita el préstec i la viabilitat del projecte", per la qual cosa poden accedir a ells persones amb falta de garanties i avals, en un projecte que també s'emmarca en l'estratègia de Barcelona Activa de fomentar l'ocupació i l'empreneduria.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés