Publicat 10/8/2020 12:29:38 +02:00CET

Barcelona Activa incrementa en un 85% els participants de cursos online

Imatge d'una persona utilitzant un ordinador.
COCHES.NET - Archivo

Ofereix diferents tipus de formacions a través de Cibernàrium i Barcelona Treball

BARCELONA, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

Barcelona Activa ha incrementat en un 85% els participants de cursos online des de l'inici de la pandèmia i respecte l'any passat, i durant el mes de juliol la participació ha crescut fins a les 56.000 inscripcions, un 43% més que en el mateix període de 2019.

L'adaptació online de l'oferta formativa durant la crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha generat aquest any més inscripcions, sobretot als programes relacionats amb les polítiques del re-skilling tecnològic i el foment del talent digital, ha informat l'Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

"Aquest fet posa en relleu que l'opció virtual està consolidada i en expansió i al seu torn destaca el paper central de la tecnologia en el sector formatiu", remarca l'agència municipal, que aquest estiu ha incrementat l'oferta de formació online arran de la creixent demanda que ha constatat per part de professionals i empreses.

L'aposta de Barcelona Activa és potenciar programes i polítiques públiques que fomentin el talent digital i reorientar a professionals que provenen d'altres sectors cap al sector de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC), ja que asseguren que les empreses tecnològiques són les que han generat més ocupació i han sofert menys destrucció de llocs de treball.

El perfil dels participants als cursos online són un 64% dones, un 39% professionals autònoms, el 71% amb estudis universitaris i el 65% tenen entre 30 i 54 anys.

CIBERNÀRIUM I BARCELONA TREBALL

La formació de Barcelona Activa s'estructura a través del servei municipal de divulgació i capacitació tecnològica Cibernàrium i de Barcelona Treball, que ofereixen diferents tipus d'experiències formatives en funció de l'objectiu de l'usuari.

Cibernàrium posa a disposició més de 100 activitats setmanals i aquest estiu ha impulsat dues iniciatives: e-StiuTIC, dirigida docents i famílies per dotar-les d'eines i recursos i acompanyar-los en la transformació digital de l'educació, i la Slash Fridays masterclasses, amb experts en tendències tecnològiques.

D'altra banda, Barcelona Treball ha programat durant agost 55 activitats que es desenvolupen mitjançant l'Aula Vitual, destinades a millorar les competències professionals i "aprendre a utilitzar de manera eficient les eines de cerca de feina".

A aquesta oferta, se sumen els 25 cursos que s'ofereixen en format Mooc (cursos massius online oberts), per accedir als continguts quan i des d'on la persona vulgui, que han augmentat aquest any la seva participació en un 400%.