Publicat 08/10/2020 19:09CET

Barcelona Activa encara 2021 amb un pressupost de 52,5 milions, el més alt de la seva història

Barcelona Activa ha obert un procés de licitació per adjudicar la prestació de serveis d'atenció, informació i derivació a persones usuàries i de tasques auxiliars en les recepcions de deu equipaments gestionats per l'agència municipal,
BARCELONA ACTIVA - Archivo

   El finançament municipal creix cinc punts fins al 79% en un any

   BARCELONA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

   L'agència municipal de desenvolupament econòmic Barcelona Activa ha presentat aquest dijous al seu Consell d'Administració el pressupost de 2021, que ascendeix a 52,5 milions d'euros, el més elevat dels seus 34 anys de trajectòria.

   En un comunicat, ha detallat que el 79% dels 52,5 milions (41 milions) procedeixen de l'administració local, per la qual cosa el finançament municipal s'ha incrementat en cinc punts en l'últim any.

   El primer tinent d'alcalde i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha assegurat que aquest pressupost té com a objectiu respondre la situació actual pel coronavirus a través de la reactivació econòmica i l'ocupació.

   Així mateix, cerca un nou model econòmic "competitiu, sostenible i equitatiu" basat en la digitalització del teixit econòmic i augment de les competències de les persones i empreses.

   També vol recolzar als emprenedors, empreses i models de negoci "sostenibles"; reforçar actuacions en favor de sectors estratègics i zones econòmiques determinades; creixement inclusiu i impuls a l'economia de proximitat.

   Ha destacat que "el nou ordre mundial demana mesures econòmiques més incisives", després que hagi caigut l'activitat en sectors com la construcció (-26,1%), la indústria (-18,8%), els serveis (-19,2%) i activitats com el comerç, el transport i l'hostaleria, entorn del -30%.

FINANÇAMENT EXTERN

   Barcelona Activa preveu que els 52,5 milions podrien incrementar-se una vegada es resolguin les incerteses sobre el finançament extern, com la del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), els fons europeus (Next Generation), i l'ús dels superàvit municipals.

   Per suplir en part els menors ingressos previstos, l'Ajuntament aportarà un 5,5% més (2,2 milions) a la societat i, alhora, es "redoblaran els esforços per cercar finançament d'altres organismes tant públics com a privats".

   Les cinc prioritats del Pla d'Actuació del 2021 que concentrarà aquest nou pressupost seran: digitalització i innovació; emprenedoria; ocupació; proximitat, i projectes de desenvolupament de zones econòmiques i sectors.

DISTRIBUCIÓ DEL PRESSUPOST

   Com a diferència en aquesta nova partida pressupostària, les àrees d'activitat es distribueixen 50% per a ocupació; 41% per a empresa, emprenedoria, innovació i formació, i 9% en desenvolupament de proximitat i economia social.

   No obstant això, el 2020 va haver-hi un pressupost inicial del 53% per a ocupació i 34% per a empreses: "El proper any serà clau fomentar els recursos de competitivitat empresarial el que tindrà efectes positius en la protecció de llocs de treball i una transformació en ocupació de qualitat", ha conclòs.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés