Publicado 29/06/2021 13:50

Barcelona Activa i diferents universitats presenten les star-tups de 'deep tech' més prometedores

Barcelona Activa i diferents universitats presenten les star-tups de 'deep tech' més prometedores
EUROPA PRESS

L'HOPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 29 juny (EUROPA PRESS) -

Barcelona Activa, Universitat de Barcelona (UB), Universitat Autnoma de Barcelona (UAB), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat Politcnica de Catalunya (UPC) i Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han presentat en el Mobile World Congress (MWC) 2021 les start-ups de 'deep tech' més prometedores de l'ecosistema catal.

En una trobada aquest dimarts, Process Talks, Lucid Technologies, Xatkit, ColorSensing, Nextmol i AllRead Machine Learning Technologies han fet una presentació dels seus projectes en forma d''elevator pitch'.

El CTO d'AllRead Machine Learning Technologies, Maral Rossinyol, ha explicat que l'empresa és un 'spin off' del Computer Vision Center (CVC) de la UAB i que el seu producte ensenya les mquines a llegir textos que permeten monitorizar i controlar textos que es fan servir en logística, i ha assegurat que les mquines "poden llegir millor que els humans en cost, temps operatiu i eficincia".

La CEO de Colorsensing, Maria Eugenia Martín, ha apuntat que el seu producte permet una reducció del 33% en el malbaratament alimentós amb l'ús d'algorismes que permeten controlar tota la cadena de subministrament dels aliments frescos.

De la seva banda, el CTO 'lead developer' de Lucid Technologies, Gino Bollaert, ha presentat una aplicació que facilita el control automtic del balan de colors en produccions audiovisuals. Actualment l'empresa est en procés d'obtenir 750.000 dlars amb la finalitat de sufragar sous, mrqueting i el cost de les patents d'aquesta tecnologia.

'CHATBOTS', QUÍMICA I TRANSFORMACIÓ DIGITAL

La CEO de Nextmol, Monica de Mier, ha presentat l''spin off' del Barcelona Supercomputing Center (BSC), que permet fer servir la química computacional per accelerar descobriments químics.

Ha assenyalat que crear nous productes dura uns deu anys perqu el sistema de prova-error és "car, lent i ineficient", mentre que el seu producte permet enviar al laboratori les molcules més prometedores grcies a l'ús de la intelligncia artificial .

El CEO de Process Talks, Josep Carmona, ha apuntat que la seva tecnologia ajuda "les empreses a fer el salt a la transformació digital" grcies a la modelització i automatització dels processos.

El professor i investigador de l'Icrea, Jordi Cabot, ha presentat un 'chatbot' que fa servir la intelligncia artificial per donar suport a la venda en línia dels negocis.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés