Publicat 07/10/2021 21:12CET

Barcelona Activa aprova un pressupost de 55,5 milions per a 2022

Archivo - Arxiu - Barcelona Activa ha aprovat un pressupost de 55,5 milions pel 2022.
TWITTER BARCELONA ACTIVA - Archivo

   L'aportació s'incrementa en quatre milions

   BARCELONA, 7 oct. (EUROPA PRESS) -

   El Consell d'Administració de Barcelona Activa ha aprovat aquest dijous un pressupost de 55,5 milions d'euros per a l'any 2022, amb una ampliació de l'aportació de l'Ajuntament de quatre milions d'euros.

   En un comunicat, l'agència municipal ha afegit que durà a terme un nou model de gestió de les polítiques públiques de l'ocupació per "garantir una millor atenció i servei a la ciutadania amb més recursos propis".

   Ha afegit que es vol consolidar aquest increment pressupostari durant els propers anys per reforçar els programes que s'han impulsat des de l'inici de la pandèmia i per a aquells serveis d'ocupació ideats per a la reactivació econòmica.

   Es preveu enfortir el servei d'emprenedoria i els equipaments que l'agència té en tota la ciutat, com el Parc Tecnològic, el Convent de Sant Agustí i la incubadora Almogàvers, així com la millora dels serveis per a diferents col·lectius, entre uns altres.

   Barcelona Activa dedicarà prop del 45% de la plantilla fixa a l'àrea d'Ocupació; un àmbit al que també es destinarà el 50% del pressupost.

   Així mateix, es reforçaran els serveis d'atenció ciutadana, els programes ocupacionals per a joves i col·lectius vulnerables amb una oferta "actualitzada, inclusiva, que fomenti la capacitació i formació".

REDUCCIÓ DE LA TAXA DE TEMPORALITAT

   Segons Barcelona Activa, el nou model de gestió adoptat per l'empresa va en sintonia amb les recomanacions europees de reducció de la temporalitat en el sector públic, recollides en el Decret-Llei 14/2021 del passat mes de juliol.

   "L'aplicació d'aquesta normativa ha permès trobar una sortida a les dificultats amb les quals es trobava la companyia davant la impossibilitat de poder formalitzar noves contractacions indefinides o temporals d'obra i servei. D'aquesta manera, Barcelona Activa reforçarà la seva plantilla estructural i reduirà en un 58% la taxa de temporalitat", ha afirmat.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés