Publicado 31/03/2021 18:35

Barcelona Activa acompanya 10 projectes 'deeptech' en el seu programa d'acceleració

Archivo - Arxiu - Seu de Barcelona Activa a Barcelona.
AJUNTAMENT DE BARCELONA - LAURA SORIANO - Archivo

Un 65% de les empreses d'edicions anteriors van aixecar inversió

BARCELONA, 31 març (EUROPA PRESS) -

L'agncia de desenvolupament econmic municipal Barcelona Activa ha acollit deu projectes emprenedors d'alt impacte tecnolgic --'deeptech'-- en la setena edició del Programa Preacceleració.

En un comunicat d'aquest dimecres, l'Ajuntament ha detallat que es tracta d'iniciatives relacionades amb la biotecnologia, el 'blockchain', la realitat virtual, les tecnologies mdiques, la tecnologia artificial, l''Internet of Things' i el 'cleantech', entre d'altres.

Destaquen les aplicacions per a la salut i els riscos laborals, el sector energtic i el tractament d'aigües en la indústria.

Del total d'iniciatives que s'han presentat en aquesta edició, el 30% són empreses nascudes a partir d'altres, també anomenades 'spin-offs' i fins a un 50% són projectes que "ho podrien arribar a ser".

Les iniciatives sorgeixen d'un grup de recerca vinculat a una universitat que manté el vincle amb el projecte, contribueix a projectar-lo i passa a ser un soci més quan neix l'empresa.

A través del Programa Preacceleració, els equips seleccionats tenen l'oportunitat de validar el seu model de negoci sota el guiatge de persones expertes i de compartir experincies amb projectes emprenedors semblants, i accelerar així la seva entrada al mercat.

RESOLUCIÓ AL JUNY

Al juny, els equips presentaran el seu projecte davant el jurat i la proposta guanyadora ser guardonada amb 5.000 euros i un procés d'acceleració en la incubadora MediaTIC, on formaran part de la comunitat d'empreses que ja estan allotjades a la xarxa de Barcelona Activa.

Els deu projectes que s'han presentat en el Programa Preacceleració són Eyme, Siverus, Gate2Brain, MigaLabs, Myosleeve, Aptugo, Reveal Genomics, Mtodes Anlisi Sistemes Elctrics, REMTech i MV-Optimizer.

El programa ha acollit 60 projectes al llarg de sis edicions, 42 dels quals han acabat constituts com a empresa, i 12 són 'spin-offs'.

A nivell de finanament, un 65% de les empreses han aixecat inversió, i un 40% han captat més de 200.000 euros.

A nivell de producte, un 40% de les empreses són presents al mercat, i de mitjana han creat sis ocupacions cadascuna.

SOLUCIONS INNOVADORES

Les empreses emergents 'deeptech' són fruit d'un procés de recerca científica o d'un alt desenvolupament tecnolgic en el qual la seva activitat implica la creació de solucions innovadores i amb capacitat de provocar canvis disruptius i progrés social.

Un altre factor distintiu és el temps de maduració que una empresa 'deeptech' necessita per sortir al mercat, perqu el recorregut per desenvolupar-se plenament és llarg, molt exigent i basat en R+D+I, i requereixen més inversió i recursos.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés