Publicat 31/03/2021 18:35CET

Barcelona Activa acompanya 10 projectes 'deeptech' en el seu programa d'acceleració

Archivo - Arxiu - Seu de Barcelona Activa a Barcelona.
AJUNTAMENT DE BARCELONA - LAURA SORIANO - Archivo

Un 65% de les empreses d'edicions anteriors van aixecar inversió

BARCELONA, 31 mar� (EUROPA PRESS) -

L'agència de desenvolupament econòmic municipal Barcelona Activa ha acollit deu projectes emprenedors d'alt impacte tecnològic --'deeptech'-- en la setena edició del Programa Preacceleració.

En un comunicat d'aquest dimecres, l'Ajuntament ha detallat que es tracta d'iniciatives relacionades amb la biotecnologia, el 'blockchain', la realitat virtual, les tecnologies mèdiques, la tecnologia artificial, l''Internet of Things' i el 'cleantech', entre d'altres.

Destaquen les aplicacions per a la salut i els riscos laborals, el sector energètic i el tractament d'aigües en la indústria.

Del total d'iniciatives que s'han presentat en aquesta edició, el 30% són empreses nascudes a partir d'altres, també anomenades 'spin-offs' i fins a un 50% són projectes que "ho podrien arribar a ser".

Les iniciatives sorgeixen d'un grup de recerca vinculat a una universitat que manté el vincle amb el projecte, contribueix a projectar-lo i passa a ser un soci més quan neix l'empresa.

A través del Programa Preacceleració, els equips seleccionats tenen l'oportunitat de validar el seu model de negoci sota el guiatge de persones expertes i de compartir experiències amb projectes emprenedors semblants, i accelerar així la seva entrada al mercat.

RESOLUCIÓ AL JUNY

Al juny, els equips presentaran el seu projecte davant el jurat i la proposta guanyadora serà guardonada amb 5.000 euros i un procés d'acceleració en la incubadora MediaTIC, on formaran part de la comunitat d'empreses que ja estan allotjades a la xarxa de Barcelona Activa.

Els deu projectes que s'han presentat en el Programa Preacceleració són Eyme, Siverus, Gate2Brain, MigaLabs, Myosleeve, Aptugo, Reveal Genomics, Mètodes Anàlisi Sistemes Elèctrics, REMTech i MV-Optimizer.

El programa ha acollit 60 projectes al llarg de sis edicions, 42 dels quals han acabat constituïts com a empresa, i 12 són 'spin-offs'.

A nivell de finançament, un 65% de les empreses han aixecat inversió, i un 40% han captat més de 200.000 euros.

A nivell de producte, un 40% de les empreses són presents al mercat, i de mitjana han creat sis ocupacions cadascuna.

SOLUCIONS INNOVADORES

Les empreses emergents 'deeptech' són fruit d'un procés de recerca científica o d'un alt desenvolupament tecnològic en el qual la seva activitat implica la creació de solucions innovadores i amb capacitat de provocar canvis disruptius i progrés social.

Un altre factor distintiu és el temps de maduració que una empresa 'deeptech' necessita per sortir al mercat, perquè el recorregut per desenvolupar-se plenament és llarg, molt exigent i basat en R+D+I, i requereixen més inversió i recursos.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés