Publicat 15/11/2021 19:10CET

Arrenca el curs al campus de programació 42 Barcelona per formar perfils digitals

Nou campus de 42 Barcelona al Parc Tecnològic de Nou Barris
42 BARCELONA

Les instal·lacions se situen al Parc Tecnològic de Barcelona Activa de Nou Barris

BARCELONA, 15 nov. (EUROPA PRESS) -

Fundació Telefònica, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona han inaugurat aquest dilluns a la tarda el campus de programació 42 Barcelona, situat al Parc Tecnològic de Barcelona Activa a Nou Barris.

En una roda de premsa, el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha destacat que 42 és un projecte amb una forma "radicalment diferent d'ensenyar", perquè és gratuït, no té requisits de titulació, no hi ha classes ni professors i la inscripció sempre està oberta.

"La pandèmia ho ha accelerat tot. Cada setmana de confinament és una any en acceleració de les trajectòries digitals. Hem cremat les naus de fer-nos digitals i s'han perdut les pors que teníem", ha afegit Álvarez-Pallete.

Barcelona és la ciutat número 28 a acollir aquest projecte de formació informàtica, el primer campus del qual es va fundar a París el 2013 quan la indústria digital a França experimentava una escassetat de desenvolupadors informàtics.

En el cas de la capital catalana, el seu campus compta amb 1.622 metres quadrats i té capacitat per a 800 estudiants i disposa de gairebé 200 ordinadors, i està obert les 24 hores els set dies de la setmana.

3.000 SOL·LICITUDS

El campus obre les portes amb gairebé 3.000 sol·licituds d'inscripció, i els primers 140 aspirants ja estan fent 'la Piscina', la prova d'accés definitiva per convertir-se en els primers estudiants de 42 Barcelona.

El projecte formatiu 42 compta amb un 100% d'inserció laboral als més de vint països on està present, i recentment ha entrat al top 10 de les universitats mundials més innovadores amb impacte real (WURI).

A més a més, ha passat a ocupar la primera posició pels seus valors ètics que transmet i representa, per davant d'institucions com Harvard, Columbia i Yale, ja que, a més d'habilitats tècniques, s'ensenyen aptituds com l'esforç, la tolerància, la frustració i el treball en equip.

El campus 42 Barcelona està operatiu des de finals d'octubre amb la presència diària dels 140 aspirants que opten a una plaça, el 20% són dones; el 55% són de Catalunya, la majoria de Barcelona i els voltants, i la mitjana d'edat és de 32 anys.

La CEO de 42, Sophie Viger, durant la seva intervenció telemàtica, ha destacat el propòsit social de la iniciativa, i ha afirmat que "Barcelona i 42 comparteixen el mateix esperit obert a la innovació, la creativitat i la tecnologia".

CREAR I RETENIR TALENT

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha remarcat el valor de 42 com un "exemple del model de col·laboració públic-privada" que promou l'Ajuntament i l'aposta per un model econòmic basat en la digitalització, equitatiu i sostenible.

Ha celebrat que 42 Barcelona ajudarà a crear i retenir talent a la ciutat, a més de promoure la creació d'ocupacions de més qualitat en un dels sectors amb més ocupació, "tal com ha evidenciat la pandèmia".

En la clausura de l'acte, el director general d'Impacte Territorial i Social del Coneixement de la Conselleria de Recerca i Universitats de la Generalitat, Xavier Quinquillà, ha subratllat la importància de la formació continuada com el pilar del sistema educatiu.

Ha afirmat que la metodologia 42 encaixa perfectament "en un sistema català d'educació superior connectat amb la societat i el territori amb una vocació innovadora, transformadora i inclusiva".

La metodologia de 42 ja fa dos anys que va arribar a Madrid i, des de fa uns mesos a Urduliz (Bizcaya), i es preveu que el primer trimestre del 2022 arribi a Màlaga per formar futurs programadors i professionals d'alta qualificació.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés