Aprovada provisionalment la proposta d'ordenances de Colau amb el suport de BComú i PSC

Publicat 21/10/2019 18:53:06CET
Comissió d'Economia i Hisenda de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

La Comissió d'Economia i Hisenda de Barcelona ha aprovat provisionalment la proposta d'ordenances del Govern municipal per a l'exercici de 2020 i successius, que es debatran en el ple d'aquest divendres 25 d'octubre.

L'aprovació ha comptat amb els vots a favor del Govern central, BComú i PSC; la reserva de vot de PP i BCN Canvi, i el vot en contra de Cs, i a l'espera del que facin ERC i JxCat, que s'han absentat com a protesta per la sentència de l'1-O.

"El que avui presentem és el punt de partida, amb recorregut fins al mes de desembre. És un projecte obert a les negociacions i a aportacions", ha expressat la regidora de Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín.

La proposta del Govern municipal preveu tenir un impacte total de 82 milions d'euros en els ingressos de les arques municipals, modificant l'IBI i actualitzant taxes com les d'estacionament, clavegueram, terrasses i grua municipal, entre d'altres.

OPOSICIÓ

Luz Guilarte (Cs) ha qualificat la proposta de ser un gran impost i l'ha rebutjat perquè s'emmarca en un context de desacceleració i d'inestabilitat jurídica i política creada pel procés sobiranista, segons ella.

El president del PP a Barcelona, Josep Bou, vol reduir la pressió fiscal i abaixar tots els impostos possibles, com l'IBI, i ha reclamat invertir més en transport públic i en la transició cap al vehicle elèctric.

La regidora de BCN Canvi Eva Parra ha recordat que l'augment de taxes perjudica les rendes més baixes, per la qual cosa ha demanat un increment progressiu durant el mandat: "L'increment és una mesura ràpida, però no la solució".