Publicat 25/5/2020 14:41:15 +02:00CET

AMP.- Coronavirus.- Barcelona destina 7 milions a activitats d'estiu per a nens i adolescents

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una roda de premsa telemàtica
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

Colau defensa que l'objectiu és tenir "més activitats, durant més temps i en més espais de la ciutat"

BARCELONA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona destinarà set milions d'euros per impulsar un pla extraordinari d'activitats d'estiu per a nens i adolescents, que cobrirà els mesos de juny, juliol i agost, amb diferents programes d'activitats, noves accions i equipaments oberts excepcionalment a l'agost.

Ho ha anunciat l'alcaldessa, Ada Colau, en una roda de premsa telemàtica aquest dilluns, acompanyada del regidor d'Esports, David Escudé, i la comissionada d'Educació, Maria Truñó, en la qual ha assegurat que l'objectiu del pla és tenir "més activitats, durant més temps i en més espais de la ciutat".

El pla compta amb un 33,54% més de pressupost que l'any passat i, a partir de juny, el consistori oferirà 387.754 places d'activitats amb inscripció, 40.139 més que en 2019.

Dels set milions que consta el pla extraordinari, dos es destinaran als barris d'acció prioritària en el marc del Pla de Barris, per a les famílies i territoris més vulnerables, i s'obriran excepcionalment a l'agost 25 biblioteques, 20 centres cívics i 20 patis oberts per ajudar les cures i a la conciliació familiar.

1.001 ACTIVITATS

Amb la voluntat de "anar més enllà en el tipus d'oferta habitual a l'estiu", per primera vegada s'organitzarà un programa d'activitats en diversos llocs de la ciutat que inclouran continguts educatius de competències bàsiques i s'habilitaran noves vies de suport emocional tant per als nens i adolescents com per als monitors.

Escudé ha detallat que es tracta del pla de vacances amb més accent social de la història" de l'Ajuntament de Barcelona, que hi haurà 1.001 activitats diferents distribuïdes entre juny, juliol, agost i setembre, i ha subratllat el treball que s'està fent per part dels tècnics municipals per fer arribar aquesta informació a totes les famílies que es puguin beneficiar.

Per la seva banda, Truñó ha assenyalat que el repte del consistori és aconseguir que l'estiu "sigui una peça clau per avançar en la igualtat d'oportunitats", i que la pandèmia pel coronavirus no es converteixi en una crisi educativa.

BEQUES

L'Ajuntament compta amb un pressupost inicial de 3,6 milions d'euros per a ajudes, que serà ampliable en cas que sigui necessari, i adjudicarà beca a tots els nens, joves i adolescents que compleixin amb els requisits, sense limitació pressupostària.

Per facilitar la sol·licitud de beca, el consistori ha prorrogat el període de sol·licituds de beques del 19 al 31 de maig per afavorir l'accés a totes les famílies i, en els casos de major vulnerabilitat, també es pot accedir a ajudes complementàries de l'Institut Municipal de Serveis Socials.

AUTOCRÍTICA

Colau ha defensat que, en general, "s'hauria de fer autocrítica per la poca prioritat que s'ha donat als drets dels nens en aquesta crisi", i ha assegurat que les polítiques públiques estan lluny d'aconseguir la conciliació en aquest àmbit.

"S'està parlant de reprendre totes les activitats, no crec que que sigui normal que s'hagi donat per fet que les escoles podien estar tancades sis mesos sense oferir cap alternativa", ha asseverat.