Actualitzat 4/6/2020 13:52:46 +00:00 CET

Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

Dos joves asseguts en el Passeig Marítim de la Platja de la Barceloneta durant el dia 66 de l'estat d'alarma decretat pel Govern a causa del Covid-19.
David Zorrakino - Europa Press

L'Ajuntament permetrà el bany aquest dilluns si la ciutat passa a la fase 2 de la desescalada

BARCELONA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona controlarà l'aforament a la platges de la ciutat a través de videosensors i les càmeres situades a la Torre Mapfre, i actualitzarà aquesta informació a temps real en una pàgina web perquè els usuaris puguin consultar-ho.

Ho ha explicat aquest dijous en una roda de premsa telemàtica el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, que ha dit que el bany a les platges estarà permès a partir del dilluns 8 de juny si la ciutat passa a la fase 2 de la desescalada.

Per evitar aglomeracions, el consistori delimitarà les platges de Ciutat Vella amb més afluència (Sant Miquel, Sant Sebastià, la Barceloneta i Somorrostro) amb tanques de fusta i entenimentades i establirà 15 punts d'accés, en els quals hi haurà informadors i la Guàrdia Urbana.

En la pàgina web s'informarà a través de "semàfors virtuals", de verd a vermell en funció de l'afluència de cada moment: el verd correspon a un aforament inferior al 40%, groc de fins el 60%, taronja de fins al 80% i vermell més del 80%.

Ha dit que, en cap cas, les càmeres i videosensores identificaran persones concretes, i ha detallat que hi haurà 22 informadors i la Guàrdia Urbana que vigilaran que es compleixi la distància mínima obligatòria de quatre metres entre persones o grups.

Badia ha apel·lat a la "corresponsabilitat" dels usuaris per evitar aglomeracions, i ha dit que si és caldelimitaran les platges del districte de Sant Martí (Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella, Llevant i banys del Fòrum) per controlar-ne l'aforament.

També ha assenyalat que es reactivaran els serveis de salvament, socorrisme, dutxes (que quedaran fora de les zones delimitades i es fara servir de manera individual), lavabos públics a cada platja, i la platja per a gossos.

UN MÀXIM DE 38.000 PERSONES

El consistori calcula que, si es tenen en compte les recomanacions, les platges de la Barcelona tenen una capacitat d'entre 25.000 i 38.000 persones, en funció de si la majoria dels usuaris hi van de manera individual o en grup.

Badia ha dit que aquesta xifra no dista dels pics que s'aconsegueixen habitualment a final de juliol, quan hi sol haver unes 40.000 persones a les platges de la ciutat, per la qual cosa ha assegurat que "no es perdrà gaire capacitat".

"No obstant això, els banyistes es concentren en certs horaris, platges i dies de la setmana", i ha recordat que la proposta de l'Ajuntament es basa en una millor distribució dels usuaris a l'espai i les franges horàries.