Ada Colau aposta per incrementar la inversió pública en recerca científica

Actualitzat 10/2/2020 12:04:45 CET
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 febr. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest dilluns que la inversió pública en investigació científica hauria d'augmentar per tenir "la connexió més gran possible amb els interessos públics i el bé comú", i ha sostingut que una ciutat com Barcelona ha de tenir la seva pròpia política en termes de ciència.

Ho ha dit en la seva intervenció en la inauguració de la primera Conferència Científica Internacional que s'ha celebrat aquest dilluns a la Pedrera de Barcelona, i que han organitzat la seu del Laboratori Europeu de Biologia Molecular a Barcelona (EMBL Barcelona) i l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

Colau ha posat en valor les iniciatives que promou l'Ajuntament en l'àmbit de la ciència, i ha sostingut que estan "fent un esforç" per portar qüestions com les cèl·lules mare, la impressió de teixits o la creació d'òrgans i enginyeria de teixits més enllà de la investigació científica.

"Volem que aquest sigui un debat públic en què els costos i els beneficis d'aquestes innovacions i tecnologies es puguin discutir obertament", ha remarcat l'alcaldessa sobre la Conferència Científica Internacional.

També ha destacat que Barcelona té una universitat pionera i un centre d'investigació a Europa, i empreses i iniciatives basades en la innovació, el coneixement i la tecnologia.

També ha assistit a l'acte el tinent d'alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, i hi han intervingut el director de l'IBEC, Josep Samitier, el director de l'EMBL Barcelona, James Sharpe, la directora adjunta de translació clínica i investigadora ICREA de l'IBEC, Núria Montserrat, i el cap de grup de l'IBEC, Xavier Trepat.

La conferència se celebrarà a partir d'aquest dilluns fins dimecres i hi participaran gairebé 200 investigadors, entre ells, ponents internacionals que presentaran els últims avanços en bioenginyeria, medicina del futur i ètica de la ciència.

Contador