Publicat 14/07/2014 15:24

Villaronga debuta al teatre amb la ficció dels últims dies de la Verge, 'El testament de Maria'

El director Agustí Villaronga y la actriz Blanca Portillo
EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 jul. (EUROPA PRESS) -

El director de 'Pa Negre', Agustí Villaronga, debutarà com a director teatral en el marc del Festival Grec de Barcelona amb la història ficcionada dels últims dies de la Verge, 'El testament de Maria', de Colm Tóibín, i que serà interpretada per Blanca Portillo a la Capella del MACBA del 17 al 20 de juliol.

Segons ha explicat el director aquest dilluns en roda de premsa, l'escrit parla dels últims dies de Maria en Efes, on presenta la figura d'una dona profundament humana, destrossada per la pèrdua del seu fill, una mort que no entén.

Al llarg dels 70 minuts de l'espectacle, Maria intentarà reviure des del seu record els dies en què el seu fill vivia, ja que creu que algun dels seus deixebles --el fanatisme del qual no suporta-- pot escriure mentides sobre el que realment va passar, i vol explicar el que ella recorda.

Tant Villaronga com Portillo han coincidit que potser el muntatge desperti l'animadversió de cristians a causa que humanitza la figura de Maria, posa en dubte els textos dels evangelis i s'aparta de la seva espiritualitat, ja que es promet no tornar a la sinagoga, perquè després de la mort de Jesús "ha deixat de creure i vol descansar".

Portillo ha explicat que la divinitat del personatge en el context de l'obra està en el fet que, com qualsevol altre ésser humà, té els seus defectes, les seves pors i les seves esperances, i ha afegit que la peça, més que tocar la temàtica religiosa, vol analitzar "com actua i pensa una mare que ha perdut el seu fill".

Villaronga ha assenyalat que la peça té importància en el context actual, ja que moltes persones s'embarquen en guerres per ideals, i són tornats a les seves progenitores com a cadàvers, i volia analitzar com sobreviu una mare a la pèrdua del seu fill.

NERIUM PARK

Del 17 al 20 de juliol es podrà veure al Mercat de les Flors 'Nerium Park', el premi Quim Masó del 2013 a la millor producció teatral.

Segons ha explicat el seu creador i director, Josep Maria Miró, es mostra l'evolució d'una parella que compra un habitatge en una urbanització de nova creació, però que a causa de la crisi, "una peça més de la bèstia anomenada sistema", són els únics veïns.

Miró ha assenyalat que amb la proposta, protagonitzada per Roger Casamajor i Alba Pujol, es vol mostrar el que passa quan una parella es desintegra a causa de la influència exterior.

El títol de l'obra fa referència a la designació llatina del baladre, 'Nerium Oleander', una planta que acostuma a utilitzar-se als jardins de les zones residencials, d'alta toxicitat, que constitueix una metàfora de la història.

Ha explicat que a l'Espai Brossa de La Seca, des del 26 de juny fins al 27 de juliol es representa 'Estripar la terra', i que juntament amb l'obra que es presenta en el Grec, poden constituir un díptic per analitzar les cares de les crisis.

ANOUSHKA SHANKAR

La filla del cèlebre sitarista Ravi Shankar, Anoushka Shankar, recalarà a la Sala Barts el 17 de juliol, on presentarà el seu últim treball, 'Traces of you'.

Segons ha explicat el director del festival, Ramon Simó, la intèrpret toca "com només pot tocar la filla del seu pare", i ha afegit que barreja ritmes i cultures en un repertori de músiques heterogènies que lliguen el so del sitar amb el d'altres instruments, com el violoncel.

Simó s'ha mostrat satisfet amb haver-la programat al Grec, ja que segons ha afirmat, no sabia que tenia tants seguidors a Catalunya fins que va començar a rebre comentaris favorables per part del públic.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés