Actualitzat 04/04/2016 17:59 CET

Vetusta Morla presenta llibre: "Hem hagut de vèncer el pudor i la timidesa"

El nuevo libro de Vetusta Morla
TEMAS DE HOY

MADRID, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El grup madrileny Vetusta Morla posa aquest dimarts a la venda 'Memoria Instantánea' (Planeta), una compilació de fotografies i textos amb banda sonora pròpia que ha anat prenent forma durant la gira del seu últim disc, 'La Deriva', i que obre les portes a la part menys coneguda de la banda: les anècdotes, les vivències, els somnis i els anhels durant les seves setmanes de tour. "Hem hagut de vèncer el pudor i la timidesa per explicar algunes coses", diu Baglietto.

   Ho expliquen Juan Manuel Latorre, Álvaro B. Baglietto i Jorge González, tres dels membres d'aquesta banda de sis en una entrevista amb Europa Press en què presenten aquest exercici analògic que "no és ni purament fotogràfic ni purament literari" i que recull "la idea d'un bloc o d'un compte de xarxes socials per comptar vivències de manera desestructurada, arbitrària i sense un destinatari molt concret". Això sí, amb banda sonora recomanada per a cada text. "Cal escoltar el llibre", afirmen.

   'Memoria Instantánea' és la materialització d'una idea que portava rondant al grup des que en la seva primera gira han obert un bloc en MySpace en què van participar fins als tècnics. Una idea semblant tot i que sense tant desenvolupament es va portar a terme durant la gira de 'Mapes', quan compartien continguts en forma de post setmanals, que, com els antics, han acabat en molts casos perduts al ciberespai. Quan Planeta els va proposar una aventura semblant però en format tangible, es van llançar.

   "En les xarxes socials el que fas és escriure i compartir fotografies i nosaltres, com Vetusta Morla, vam néixer aquí, en les xarxes socials i en aquest sentit, el que ens proposava Planeta era el que ja estàvem fent", explica Baglietto. De fet, Pucho, el vocalista, portava més d'un any fent fotografies instantànies amb una càmera que li havien regalat i havia estat classificant les imatges "en una caixa de colònia" que apareix també retratada en el llibre, i ordenant-les per mesos. Són les que il·lustren tot el treball.

   "Teníem les fotos, teníem textos que ens agradaven i vam plantejar fer-ho així, d'una manera molt natural", assenyala el baixista. En aquest sentit, Latorre afegeix que una vegada posat tot el material sobre la taula, va tocar fer neteja, buscar el que faltava i eliminar els sobrants. "En general, les imatges han donat lloc als textos però hi ha hagut tota mena de maneres per encadenar una cosa amb l'altra, uns textos estaven acabats i t'havies oblidat d'ells, altres eren esbossats i en altres és la foto la que els ha suscitat", apunta.

   Amb tot, es manté l'essència de la xarxa social, no només pel format, que són entrades individuals sense connexió narrativa o temporal aparent entre elles, sinó apostant per introduir un altre tipus de dades que a 'Memoria Instantánea' "van a mida del paper". "Cada text té una cançó suggerida com a banda sonora i té unes coordenades GPS del lloc on s'ha pres la foto o on succeeix la història que estem comptant", afegeix Latorre. El dia de demà serà un mapa navegable a internet perquè qualsevol pugui "explorar totes aquestes vivències".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés