Actualitzat 31/07/2014 16:37

Versus Teatre reflexiona sobre els ventres de lloguer a través d'una parella gai

BARCELONA, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

El Versus Teatre de Barcelona reflexionarà sobre l'existència dels ventres de lloguer de la mà d'una parella d'homosexuals en el marc d'una obra de Clipes Produccions Teatrals amb el títol 'Les coses que falten', que podrà veure's des d'aquest divendres fins al 31 d'agost.

Segons ha explicat aquest dijous en roda de premsa el dramaturg i director de l'obra, José Pascual Abellán, aquesta s'inspira en la història real d'una parella d'homosexuals que, davant de "la necessitat de tenir un fill i les dificultats que van trobar per adoptar-lo", van demanar a una dona que fos el seu ventre de lloguer.

Al llarg de l'obra, els personatges --interpretats per Paco Blázquez, Ana Casas i Genís Gómez-- aprofundiran també en altres conceptes, com el fet de ser pare, què fa que un sigui pare i què suposa ser-ho, i com les il·lusions frustrades poden portar les persones al límit.

El director ha assenyalat que a cada personatge "li falta alguna cosa", i que davant del públic es despullaran, faran comprendre els seus motius, les seves pors i les seves il·lusions per actuar com actuen amb la finalitat de ser compresos i posar sobre la taula del debat un tema polèmic.

L'actriu Casas ha comentat que es va adonar de com de polèmic podia arribar a ser el text quan pares d'alguns dels seus alumnes "es van ofendre davant de la temàtica", ja que sempre venien a veure les seves obres i en aquesta ocasió van comentar que no hi anirien.

Pascual, que ja havia recalat al Versus amb 'Boges' el 2011 i que tornarà del 2 al 28 de setembre amb 'Versus', ha comentat que espera que amb l'obra la societat i el Govern es plantegin la necessitat de legalitzar la gestació subrogada per donar empara legal a les parelles que decideixin tenir fills d'aquesta manera i "perquè s'adonin que tot el món té dret a ser pare i que no cal arribar a extrems".

Tot i que la parella en l'obra és homosexual, la gran majoria de persones que recorren a aquesta tècnica són heterosexuals, ha comentat un dels membres de la parella sobre la qual es basa l'obra, Mario Mañas.

HISTÒRIA REAL

Tant ell com la seva parella, Sergio Martín, van decidir tenir un fill, però es van trobar que els processos d'adopció eren llargs i complicats, i "més en el cas de no estar casat i ser homosexual", pel que van optar per viatjar a Califòrnia (Estats Units) i llogar un ventre.

La dona que va accedir a donar a llum Galileo --que ara té sis mesos-- els ha dit que si feia això era perquè ella era mare i comprenia la necessitat que sentien les persones que no podien tenir fills, motiu pel qual volia ajudar-los, al que va afegir que amb els diners que rebria podria treure's el carnet de pilot d'avions.

Pascual ha explicat que al cap i a la fi, la parella havia "engendrat un fill en el cor, i no en el ventre", i que és en aquesta premissa on l'acció transcorrerà per fer que els espectadors dubtin sobre el seu conceptes de paternitat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés