Publicat 02/04/2014 17:02

El Versus recupera una programació d'autors emergents amb 'Infecte', 'Magnetismes' i 'Gairebé'

Cartel de la obra 'Infecte'
VERSUS TEATRE - AINHOA GOMA

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

El Versus Teatre de Barcelona ha recuperat una programació d'autors emergents amb la presentació dels espectacles 'Infecte', d'Alberto Ramos; 'Magnetismes', d'Elisenda Guiu, i 'Gairebé', de Carles Algué, segons ha explicat en roda de premsa el director de la sala, Ever Blanchet.

Tot i això, el director ha confessat que ha tingut ganes de tancar el teatre davant de la proliferació de programacions teatrals d'aquest tipus a Barcelona: "Estàvem cansats i no ens han deixat descansar", ha dit, i ha assenyalat que el Versus torna a la càrrega amb aquest tipus de programació després d'un període de reformes, ja estrenades.

"Em fa il·lusió presentar tres autors que no sé qui són", ha explicat Blanchett, que ha apuntat que la seva voluntat no és programar amics i coneguts, sinó que és oferir espectacles de nous creadors i fins i tot rescatar-ne alguns, com el que va menysprear, ha dit, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) 'Kyla'.

El Versus gairebé ha doblat el nombre de funcions a l'any, situant-les entorn de les 400, entre les quals se situen les pròxims tres estrenes de la sala fruit de l'obertura de la sala a rebre manuscrits d'autors anònims per al gran públic.

VIRUS INFORMÀTIC

La primera d'aquestes és 'Infecte', que s'estrena aquest dijous a càrrec de la companyia Batalle Teatre, i segons ha explicat Ramos, planteja un conflicte a partir de l'aparició d'un virus informàtic, que degenera en un virus de caràcter més orgànic.

Per a la seva representació, Dani Ledesma i Rafa Delacroix encarnen Martí, al qual l'acaba de deixar la parella, i Víctor, que s'instal·la com a llogater al seu pis i es lliga la seva exparella convertint-se també en un virus com a persona: "L'obra planteja com seria el món si la tecnologia fos quelcom més orgànic, si els bits tornessin a ser àtoms".

A partir del 15 d'abril, 'Gairebé' plantejarà l'experiment de Carles Algué sortit del taller 'Nocturns' i impartit per l'autor teatral Pau Miró a la Sala Beckett, que explica la història d'amor i reticències amb dosis de thriller de dos personatges "foscos, que viuen una realitat marginal", amb un fons de problemes quotidians que afecten tothom.

Tot i això, l'experiència i el vincle creat entre els actors és el que és primordial per a Algué, que considera tenir una visió molt particular del teatre, i dóna molta llibertat als intèrprets perquè cada funció tingui un ànima pròpia: "Un actor pot aportar coses molt diferents amb el mateix text".

Elisenda Guiu ha explicat que 'Magnetismes', que estarà a partir del 24 d'abril, explica les situacions de personatges en conflicte, i la seva aportació és que les seves decisions interferien en les històries dels altres, amb un rerefons d'històries quotidianes vinculades a la crisi molt "reconeixibles".

"Davant d'aquestes situacions passen coses davant de les que els personatges han de prendre decisions", ha explicat l'autora, que ha situat aquesta obra en una ciutat, no necessàriament Barcelona, ha dit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés