El Teatre de Sarrià celebrarà el final de les obres de remodelació aquest dissabte

Actualitzat 17/1/2015 10:11:10 CET

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El Teatre de Sarrià celebrarà aquest dissabte una gala amb motiu de la seva reobertura el passat 12 de desembre i del final de les obres després de tres anys de remodelació de l'equipament centenari.

Segons ha informat en un comunicat l'entitat gestora de l'equipament, l'Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià, amb aquesta gala intentarà obrir la nova etapa del teatre, una festa que presidirà el cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

A més, tindrà una quinzena de coneguts artistes que oferiran el seu art gratuïtament --com Coco Comin i Tortell Poltrona--, i els fons recollits es destinaran a acabar de pagar la remodelació.

La gala arriba després de la seva obertura el desembre amb un concert de Nadal dedicat a les persones, empreses i entitats que han col·laborat en la reforma.

S'ha renovat completament la caixa escènica, mantenint la seva forma de teatre a la italiana, i s'ha modificat l'espai públic, amb aïllament tèrmic i acústic, climatització i la recuperació del segon pis --l'amfiteatre--.

Les obres van començar el juliol del 2011, i s'han realitzat en períodes de tres a set mesos per no tancar completament el teatre i mantenir l'activitat cultural que es realitza en les seves instal·lacions per part d'entitats del barri, grups de teatre, música i escoles.

L'edifici va ser inaugurat el 1907 i no s'havia intervingut en ell des del 1927; el pressupost de la remodelació ha estat aportat en un 50% per la parròquia Sant Vicenç de Sarrià, propietària de l'edifici, com a expressió de la seva voluntat de continuar oferint al barri de Sarrià un punt de trobada per a les entitats d'arts escèniques.