Actualitzat 14/12/2015 15:06

El Teatre Akadèmia omple de "vitalitat, amor i desig" l'obra 'La importància de ser Frank'

Marc García Coté, Toni Mas, Enka Alonso, Sílvia Forns
EUROPA PRESS

BARCELONA, 14 des. (EUROPA PRESS) -

El Teatre Akadèmia de Barcelona estrenarà aquest dimecres la seva primera producció d'aquesta temporada, 'La importància de ser Frank', d'Oscar Wilde, en què hi ha una "gran aposta per la vitalitat, l'amor i el desig".

Segons ha explicat en roda de premsa aquest dilluns el director Emilià Carilla, aquesta obra versa essencialment sobre l'amor i l'enamorament, "quan surten les flors i hi ha alguna cosa a l'aire".

Ambientada en l'època victoriana, l'obra interpel·la amb ironia els costums i la serietat de la comunitat de la seva època creant una comèdia sobre l'enfocament social de les relacions amoroses.

Carilla ha reivindicat que Wilde és un autor molt particular i que les representacions que se solen fer tenen alguna cosa superficial, tot i això, ell ha exigit als seus intèrprets treballar l'obra "des del sexe".

FORÇA SEXUAL "IMMENSA"

"Wilde, tot i la neteja i pulcritud del seu llenguatge, amaga una força sexual immensa", ha dit Carilla, que avisa que els actors porten el llenguatge exquisit des de sota (el seu sexe) fins a dalt (la seva cap).

L'actriu Enka Alonso ha exalçat la cohesió de l'equip d'actors, mentre que l'actor Toni Mas ha considerat que l'artificiositat en el llenguatge és, precisament, una contradicció directa de manera que desitgen els personatges.

"El que s'amaga darrere del desig i el pasturar és una humanitat molt potent", ha explicat l'actor, i alhora el seu company Marc García Coté ha assegurat que el seu treball ha consistit a escalar interiorment per trobar enginy i agilitat.

ÈPOCA VICTORIANA

L'actriu Cristina Cervià ha assegurat que l'espectacle reflecteix la burgesia i aristocràcia de l'època i com el matrimoni era un negoci que no concebia ser contret per amor: "Hi ha personatges de l'obra que encara existeixen al Londres d'avui".

D'altra banda, la sala també ha programat a partir del 19 de desembre 'Els clàssics van al cabaret', un espectacle protagonitzat amb veu i piano per Uma Ysamat, el piano de Josep Colom i la direcció d'Andrea Segura.

TO DE CABARET

La vetllada combina la riquesa musical d'Arnold Schönberg, Erik Satie, Claude Debussy, Igor Stravinsky, Maurice Ravel i Paul Hindemith, i tindrà un marcat to de cabaret, ha explicat Segura.

L'essència de l'espectacle serà la música en la seva vessant "frívola" i sarcàstica de cabaret, amb Arnold Schönberg al centre, ja que la idea de l'espectacle sorgeix de les cançons que ell mateix va escriure en la seva etapa de jove maduresa.

La cantant Uma Ysamat ha sintetitzat que l'espectacle "és un viatge d'alegria" que podrà veure's fins al 17 de gener a la sala.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés