Publicat 22/04/2015 12:48

Escriptors exalcen el llibre digital en la primera firma remota d'Amazon

Firma personalizada de Noah Gordon con motivo de Sant Jordi
AMAZON

James Ellroy: "El món tindrà instantàniament la nostra firma"

BARCELONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

Sis escriptors nacionals i internacionals han exalçat aquest dimecres els avantatges del llibre electrònic en la primera firma digital remota promoguda per Amazon al Palau Robert de Barcelona amb motiu de la diada de Sant Jordi.

Han participat en aquest acte James Ellroy, Sarah Lark, Javier Cercas, Xavier Bosch, Jorge Magano i Pilar Rahola, que han estampat la seva dedicatòria sobre 'kindles' gegants i han destacat les característiques positives dels dispositius electrònics.

Per a Xavier Bosch, un llibre és un llibre i que sigui digital és un adjectiu, per la qual cosa s'ha de veure com una oportunitat: "El llibre digital no va en contra del llibre en paper, va a favor del lector i de l'autor".

Segons la seva opinió, com a autor facilita arribar a un públic més ampli, i com a lector aporta una comoditat d'espai considerable. És molt útil per viatjar, i també permet engrandir la lletra: "A partir dels 40 la vista comença a fallar i pots ampliar la lletra", ha dit.

Alhora, Pilar Rahola ha recordat quan el seu pare li va demanar que li portés a l'hospital 'Cent anys de solitud', i en voler-lo llegir li era impossible per la mida de la lletra, per la qual cosa un llibre digital li va permetre llegir aquesta novel·la abans de morir.

A més, Rahola ha defensat que tots els suports acaben trobant el seu lloc després de la irrupció de noves formes de consum, com ha passat al cinema, el teatre, la ràdio, i la televisió: "Jo sóc lectora de paper i també he descobert el llibre digital".

Per la seva banda, James Ellroy ha celebrat el potencial de la firma electrònica d'aquest dimecres: "El món tindrà instantàniament la nostra firma, això mai abans s'havia, ni tan sols, imaginat per tanta gent".

"És el dia de la paraula electrònica. Visca els llibres i visca Kindle!", ha exclamat amb entusiasme el nord-americà, aplaudint la velocitat amb la qual la paraula es propaga amb aquesta tecnologia.

Tot i que ha admès no haver entrat en el terreny del llibre electrònic, Javier Cercas ha defensat que aquest no canvia res cap a dolent, i ha reivindicat que els suports no canvien la lectura i ha destacat que el més important és "una llei antipirateria com Déu mana".

FIRMA PERSONALITZADA

El vicepresident de Kindle a Europa, Ezequiel Szafir, ha exalçat que Sant Jordi és un esdeveniment únic, ja que Espanya "és l'únic país del món amb una Diada sobre la lectura".

Amazon ha organitzat aquesta firma electrònica amb la qual els lectors d'Amazon que comprin llibres aquest 23 d'abril tindran estampada la firma a mà d'una vintena d'autors nacionals i internacionals.

"El que experimentaran milers de lectors és la continuïtat d'un ritu històric i una llarga història d'amor entre els catalans i els llibres, en la continuïtat del ritu amb les noves tecnologies", ha comentat Szafir.

Quan els lectors obrin els seus llibres podran veure una dedicatòria personal i que únicament es pot aconseguir en aquestes jornades: "M'agradaria tenir una càmera oculta per veure quina cara fan els lectors en veure la firma al seu llibre".

Szafir ha aplaudit que el llibre electrònic permeti als catalans que viuen a tot el món poder llegir en català: "Som, per raons òbvies, el més gran exportador de llibres en català del món", ha constatat.

Amazon ha comptat amb escriptors nacionals i internacionals per promoure aquesta innovadora iniciativa, entre els quals també figuren Ken Follett, Noah Gordon, John Banville i Philip Kerr.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés