Publicat 23/04/2015 16:03

Autors mediàtics com Boris Izaguirre i Berto Romero signen amb 'selfie' obligada

Boris Izaguirre en Sant Jordi
EUROPA PRESS

Comencen a despuntar els escriptors procedents d'internet, com els autors de 'Yo fui a EGB' i el 'youtuber' Auron Play

BARCELONA, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

Els escriptors més mediàtics, com Boris Izaguirre, Berto Romero, Christian Gálvez i Pilar Rahola s'han llançat aquest dijous a signar llibres per a les llargues cues de lectors que els esperaven des de primera hora del matí, en una jornada que ha tingut com a protagonistes les 'selfies' que la majoria han volgut obtenir dels seus ídols televisius.

Izaguirre, que fins i tot ha compartit a les xarxes socials fotos fetes amb alguns dels seus fans, ha signat el seu últim llibre, 'Un jardín al norte', una història que li evoca un somieg especial: "Em prolonga i m'eleva", ha confessat emocionat, secundat per una lectora que s'ha desfet en afalacs.

Al seu costat, l'humorista Berto Romero ha presentat 'En ocasiones veo pelis', amb el qual recull els millors monòlegs del seu programa d'humor cinematogràfic 'MovieBerto', un projecte que, com la seva carrera, "es mou amb el descontrol d'un tren ple de nitroglicerina per uns rails oxidats", ha fet broma, i ha admès que ha rebut peticions estranyes, com la firma d'una factura de la llum o un examen.

L'actor i director José Corbacho ha assegurat que aquest Sant Jordi és "molt especial" per ser el seu primer com a autor, i ha remarcat que és la festa de l'any que més li agrada perquè és un dia per gaudir.

Al costat de Juan Cruz s'han mostrat molt il·lusionats davant de la jornada, i ha definit la seva novel·la 'People from Ibiza' com "una comèdia fresca i ideal per a les tardes assolellades a les terrasses i els xiringuitos".

Per la seva banda, l'escriptora Pilar Rahola ha descrit Sant Jordi com "la festa més maca de totes les que es fan i desfan a Catalunya", i tot i admetre que és una firma de llibres maratoniana, ha explicat que li compensa el xut d'adrenalina que rep.

Menys relacionat amb l'ofici televisiu hi ha el llibre del presentador Christian Gálvez, 'Matar a Leonardo Da Vinci', una obra amb la qual vol desmuntar mites sobre l'artista, que ha definit com "un illetrat, il·legítim, dislèxic i bipolar", i que ha portat una altra vegada a Sant Jordi després de signar 400 exemplars l'any passat.

L'AUGE DELS AUTORS D'INTERNET

Entre els autors més mediàtics han començat a destacar aquest any les cares procedents de projectes d'internet, com és el cas els autors de la segona part de 'Yo fui a EGB', Javier Ikaz i Jorge Díaz, o el videoblogger Auron Play, amb el seu primer llibre, 'De lo peor, lo mejor'.

Ikaz i Díaz, que treballen en la tercera part del llibre, han definit Sant Jordi com l'auge en què reben --a través d'insistents suggeriments i regals, com xocolatines 'tigretón'-- la interacció característica de la seva obra, una recopilació nostàlgica dels elements que van caracteritzar la infància de la generació de l'EGB que va començar a les xarxes socials.

Els lectors més joves han fet cua per rebre la rúbrica del 'youtuber' Auron Play --amb més d'un milió de subscriptors en YouTube--, que ha recopilat en el seu primer llibre les seves crítiques internautes en to d'humor i ha trobat en el seu primer Sant Jordi "100% de bon rotllo".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés