Estrenen el pseudònim conjunt Macip Garzón amb 'Herba Negra'
BARCELONA, 8 gen. (EUROPA PRESS) -
Salvador Macip i Ricard Ruiz Garzón han estrenat pseudònim conjunt, Macip Garzón, amb la publicació d''Herba Negra' (Fanbooks), la seva primera novel·la a quatre mans, que els ha valgut el Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil.
'Herba negra' barreja moltes referències i molts gèneres --aventures, acció, misteri, por i ciència-ficció-- i part d'un grup de joves que es troba amb una organització secreta que vol destruir la civilització.
Amb una planta com a protagonista, els autors han volgut introduir elements diferenciadors en aquesta novel·la fantàstica, en què també era important demostrar "que es poden fer històries universals fent-les pròximes", per la qual cosa l'obra transcorre al nord de Catalunya.
La idea de començar un llibre en comú va sorgir en una festa, i, després de dos anys i de molts correus electrònics --Macip viu al Regne Unit i Ruiz Garzón a Barcelona--, els dos autors han vist "una línia molt clara" que els ha animat a assentar la seva marca, Macip Garzón.
Tots dos ja havien treballat en parella, una experiència que els ha fet més fàcil aquest camí, que van començar marcant una escaleta inicial --ha explicat Macip--, segons la qual van escriure la història, afegint elements, i amb una estructura "flexible" però molt clara.
"Arriba un punt que ja no se sap qui ha escrit què" --assegura Macip--, quelcom essencial perquè el seu objectiu era escriure una obra homogènia en què no es detectessin dos estils molt diferents, sinó que les aportacions dels dos autors fessin un producte millor que el que haguessin fet per separat.
LITERATURA SENSE ETIQUETES
Macip i Garzón estan especialitzats en literatura juvenil, però estan en contra d'aquest tipus d'etiquetes amb les quals pensen que moltes vegades s'infravalora als joves, als quals cal dirigir-se com si fossin adults de manera que surti un producte atractiu per a tots dos.
A 'Herba Negra' han incorporat també el llenguatge en línia, que creuen indispensable per al desenvolupament de la literatura al segle XXI, al qual cal adaptar-se com va fer anteriorment amb altres formes de comunicació i que permetrà a la literatura "progressar al mateix ritme que la societat".
GRAN REBUDA
El premi Ramon Muntaner ha estat el seu primer reconeixement, un guardó que els ha ofert visibilitat en un moment en el qual "hi ha molta producció de llibres i de seguida queden enterrats" i que també els permetrà mantenir-se més temps en llibreries.
Des del llançament de la novel·la, molts lectors els han demanat una segona part, alguna cosa al que no s'oposen però que de moment no es plantegen, embrancats ja en un altre projecte diferent, que seguirà l'estil i el ritme que ja els defineix, però encara és d'hora per revelar-lo.