Publicat 19/5/2014 15:06:26 +02:00CET

La Sala Beckett mostrarà les bambolines de vuit espectacles joves en procés de creació

Espectáculo 'Yira', de Gaston Core
SALA BECKETT

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

La Sala Beckett de Barcelona situarà els espectadors entre les bambolines de vuit espectacles en procés de creació de companyies joves, de la mà del cicle 'Croquis_BCN', que mostrarà píndoles teatrals de 20 minuts en una iniciativa que interpel·larà l'opinió del públic, ha anunciat aquest dilluns el director de la sala, Toni Casares.

El cicle, que es portarà a terme en col·laboració amb Atresbandes, DeCollage i el Centre Cívic Can Felipa, tindrà lloc aquest divendres i dissabte a la seu del Poblenou de la sala de dramatúrgia contemporània, que ha seguit l'estela de l'èxit collit a Madrid amb la Sala Kubik Fabrik amb obres de caire més clàssic.

Es tracta d'iniciar una proposta de diàleg entre els espectadors i les companyies professionals sobre espectacles en procés de creació, i per aquesta raó els espectadors rebran targetes en blanc per mostrar les seves impressions i comentaris de cadascun dels espectacles.

Els dos dies es podran veure de manera consecutiva els aperitius de quatre obres de teatre, i serà al final de les quatre representacions quan s'obrirà un col·loqui amb el públic perquè creadors i públic puguin compartir dubtes i reflexions, han assenyalat Casares i el representant d'Atresbandes Albert Pérez.

Els organitzadors han instaurat el mètode de taquilla inversa per costejar la iniciativa i iniciar una sort de 'crowfunding' per poder fer créixer aquest projecte, i fins i tot portar a canvi intercanvis amb els programadors de la Sala Kubik, ha dit Pérez.

En concret, divendres es podran veure les obres 'Matinar', de la Companyia Los Automecánicos, que dos germans narren la història del naixement d'un poblat a l'altiplà peruà; 'Ricard de tercer', de Gerard Guix, sobre un adolescent condicionat per l'entorn; 'Viure sota vidre', d'Ewald Palmetshofer, sobre tres amics que tornen a veure's després de molt temps i emprenen unes vacances junts, i l'obra 'Yira', de Gaston Core, sobre la recerca de la identitat.

Dissabte es representaran 'Domestica', de Sleepwalk Collective, una tercera part de la trilogia 'Lost in the funhouse'; 'Pell de porc' d'Imanol Fernández, sobre tres germans en hores baixes; 'Rentadores', de Sílvia Navarro, per parlar de la incomunicació en la parella, i 'Bailong', d'Ana Roca, que es basa en un periple d'uns amics a la Xina.

AUGE TEATRAL A CATALUNYA

Totes les joves companyies han agraït l'oportunitat de participar en aquest aparador, que proporcionarà una sala d'assaig a Can Felipa per a cada una de les companyies i seleccionarà una altra per formar part de la temporada artística de la Beckett a criteri de la seva direcció.

Casares ha emmarcat la iniciativa a l'intens auge de creació que sacseja Catalunya "després d'una sequera que ha provocat una explosió de companyies després de la crisi", i ha defensat que mai la creació és massa, al·legant que el que escasseja són precisament espais d'exhibició.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Reparteixen més de 90.000 mascaretes entre empreses de polígons industrials de Terrassa

 2. 2

  Dos detinguts per robar en un local d'oci nocturn a Manresa

 3. 3

  Un detingut per disparar a dos homes a Cambrils

 4. 4

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya

 5. 5

  Collboni qualifica d'"autèntica incompetència política" la gestió del Govern al Segrià (Lleida)