Publicat 12/10/2014 11:25

Pancol torna amb una trilogia literària dedicada a les dones: "Heroïnes de la vida real"

Katherine Pancol, en un café de París
LA ESFERA DE LOS LIBROS

L'autora es planteja ampliar la història amb una quarta part

BARCELONA, 12 oct. (EUROPA PRESS) -

L'autora del fenomen literari 'Els ulls grocs dels cocodrils', la francesa Katherine Pancol, torna al panorama literari amb la trilogia 'Muchachas', que dedica a les dones per ser "les heroïnes de la vida real" i inclou un relat sobre la violència de gènere.

Amb la finalitat de "tornar a Espanya l'èxit" collit amb la seva anterior trilogia animal, l'autora ha decidit batejar la nova amb el títol castellà 'Muchachas', que ha tingut molt bona acollida a França, i la segona part de la qual va sortir a la venda dimarts passat en les llibreries espanyoles, ha explicat Pancol en una entrevista d'Europa Press.

El títol de 'Muchachas' --que es manté en l'edició espanyola de l'esfera dels llibres i es tradueix per 'Elles' amb l'editorial catalana Empúries-- és per a Pancol un nom amb "una sonoritat forta i musical", que a més de definir molt bé els seus personatges principals, manté la connexió amb els lectors espanyols.

En la trilogia, que estava concebuda com un únic llibre que va haver de dividir, i que actualment es planteja ampliar amb una quarta part, les dones passen a ser el centre com a reflex de la realitat: "Són la nova força del món i, per al meu, els verdaders herois de la vida real", ha declarat Pancol.

L'autora s'ha distanciat de la qualificació de feminista, en rebuig a una posició agressiva amb la qual va estar en contacte durant els 10 anys que va viure als Estats Units: "Crec que és el moment perquè les dones i els homes siguin iguals", ha conclòs.

LA VIDA REAL COM A INSPIRACIÓ

En l'obra Pancol recupera personatges de la seva trilogia animal, les històries de la qual es converteixen en "una melodia alegre de flauta" que contrasta amb les vivències dels nous personatges de 'Muchachas', més dures.

L'autora va decidir incloure un relat de violència de gènere després de presenciar, en un cafè de la França profunda, un "dolorós" episodi d'abusos que va impactar-li profundament.

Pancol va entrevistar 20 víctimes de violència masclista per documentar-se, i es va adonar que les dones passen a ser invisibles en aquestes situacions, "es converteixen en ningú", ha lamentat.

Amb la intenció de donar-los visibilitat, va incloure a 'Muchachas' la història de Ray, un famós bomber amb una faceta oculta de violència domèstica, i la seva atemorida dona Léonie.

LA FAMA NO L'HA CANVIAT

Quan escriu pensa en si mateixa, ha assegurat, i els sis milions de lectors de la seva anterior trilogia no han afectat en aquest procés creatiu que qualifica com "quelcom màgic", fruit de l'observació minuciosa del seu entorn, en què es basa per crear uns personatges que, segons ha assegurat, cal conèixer molt bé per poder escriure.

La fama va arribar a Katherine Pancol amb 18 anys, amb l'èxit que va portar la seva primera novel·la i que, llavors, "va ser difícil".

"Però després creixes i evoluciones, i la fama passa a ser només un element més de la teva vida: en forma part, però no és el més important", s'ha sincerat.

Tot i estar acostumada a l'èxit, Pancol ha confessat seguir sorprenent-se quan veu els seus personatges vius en la ment i el cor dels lectors, referint-se a una anècdota durant la seva visita a Finlàndia, quan el president li va parlar de Josephine, un personatge que va inventar fa sis anys, "I ara està viu en la ment del president de Finlàndia!", ha fet broma Pancol.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés